Úgy tűnt pár hete, hogy teljesen kilátástalan az Atleti szezonja. Meccseik kínlódást okoztak, nem csak a semleges nézőknek, hanem elkötelezett szurkolóiknak is. Mélypont volt a Leganes eleni hazai 0:0, és a madridi derbin elszenvedett vereség sem nézett ki jól. Legutóbbi három meccsén nagyot fordult a világ! Most a sárga tengeralattjáró érkezik a Metropolitanóba, aki a hazaiak közvetlen riválisává lépett elő.

Mi rángatta ki a hullámvölgyből a matracosokat? Mitől jött vissza a pályán a harci kedv, miért tud szervezettségével legyőzni egy Liverpool szintű csapatot, a spanyol ötödik? Senki nem ír-szól róla, de a kulcsfigura Koke! Ő a gárda kapitánya, Simeone meghosszabbított akarata a pályán. A vezér, aki néhány szóval rendet parancsol a pályán, aki mögé mindenki egyből beáll a sorba. A ’Pool elleni keddi csoda alkalmával visszatért a tank is Diego Costa kibillenti a belső védőket lelki világukból. Talán az aurája, vagy a fizikai jelenléte, talán a szaga egyből elbizonytalanítja ellenfeleit. Az őrült spanyolon túl adott még elöl Morata szerepeltetése is, így véget ért a kényszer „csatársor” játszatása Correa és Vitolo visszatérhet Saul, Thomas, Koke mellé a szélekre. Fegyelmezett, megalkuvás nélküli játékát visszahozta kedden az Atleti a pályára, és fanatikus szurkolótábora ismét a csapat mellé állt. Néhány apró momentum, és újra működik Cholo elképzelése! Nagyon fontos a hazaiak számára a vasárnap esti meccs! Az elmúlt nehéz hetek, az elhullajtott pontok, kisodorták a legjobb négyből a madridiakat. Most, hogy újra megvan a játék, sürgősen vissza kell szerezni a harmadik helyet.

Sikerre éhes, de jóval gyengébb a vendégek kerete. A Villareal kimaxolja a szezont, de szerintem nem tud odaérni a BL helyekre. Cazorla kivirágzott (sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán járni tudni fog-e?), Moreno már 10 gólnál jár, és sikerült megszerezni a Dortmundban leépülő Alcacert aki még keresgéli önmagát. Rayo, Osasuna, Levante szintű csapatokat elkapja ez a csapat, de szerintem most a feltüzelt hazaiakon nem találják majd a fogást.

Atlético Madrid - Villarreal: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp