Igazi erődemonstrációt tartott a Frankfurt a Salzburg elleni Európa Liga meccsen. A megnyugtató háromgólos előny valószínűleg elég lesz csütörtökön a visszavágón. Tavaly is nagyon komolyan vette a nemzetközi szereplést Hüttler mester, akkor az elődöntőig menetelve a későbbi győztes ellen (Chelsea), csak 11-es párbajban véreztek el a fekete-fehérek. Idén a selejtezőből indulva fél lábbal már a legjobb 16 között érezhetik magukat. Fontos a klub számára az európai kupaporond, most is oda tartanak, de a jövő évi szerepléshez le kell győzni a céljaiért keményen küzdő Uniont.

Hüttler a mérkőzés felvezetésében kifejtette, hogy a Frankfurt nem képes az állandó jó szereplésre. Ugye a dortmundi 4:0-s zakó után sikerült elkapni a Salzburgot (4:1), s ez a kép is mutatja, hogy mennyire hullámzik az együttes teljesítménye. Tavasszal vélhetőleg folyamatosan 3-4 naponta, játszani kell, ezért forgatni kell a csapatot is. Most úgy vélem, hogy az ausztriai visszavágón lesz erősebb a rotáció, és a berliniek ellen mindent kipakol Hüttler a pályára. Visszatérhet a csapatba a Abraham mellé Hinteregger, aki sárgái miatt nem volt az EL-meccsen. Kostic, Kamada és Hasebe vélhetően megint kezdő lesz, elől pedig Andre Silva, vagy Paciencia lehet a megoldás. A Frankfurt és az Union is elképesztően gyengén teljesít idegenben. Az vendég tabellát alapul véve a két ligautolsó mérkőzik meg egymással. Joggal bízik a hazai pályában Hüttler, aki meglehetősen tart a vendégek magassági fölényétől. A Frankfurt gól gazdag meccseket játszik mostanában. A gólarány is árulkodó részükről 37:35, azaz huszonkét bajnokin, a hármas fölötti áltag adott.

Két teljesen különböző játékstílus csap össze a 23. forduló záró mérkőzésén. Míg Kosticék a gyors, progresszív labdajáratásban, a letámadásban, a labda gyors visszaszerzésében bíznak, addig az Union rúgd és fuss alapon játszik. Ki kell emelni a centerüket, Sebastian Andersont, aki a legtöbb párharcot nyeri a ligában, s jelenleg nyolc gólnál jár a szezonban. Rá lövik fel a pöttyöst a társak, gyors kontrák végén Bulter és Mali őt keresik beadásaikkal.

Egymás mögött szuszakodik a tabellán a két csapat. A Frankfurt 28 ponttal a 10. pozícióban nyolc pontos hátrányban van az El-induló helyen álló Schalkéval szemben. Egy győzelemmel ez ötre csökkenhet. Az Union, körömszakadtáig harcol a bennmaradásért a svájci Fischer mester a Basel-el kétszer nyert hazájában bajnokságot, és most a Bundesligában akarja letenni a védjegyét. Sebezhető a hazai védelem, jól kontrázik az Union, lesz szerintem vendéggól! Jelenlegi helyzetében csak a győzelem jó a Frankfurtnak s ehhez nagyon jó fegyverekkel rendelkezik Hüttler mester. Tippem egy több gólos meccsen, hazai győzelem: 2:1, vagy 3:1.

Eintracht Frankfurt - 1. FC Union Berlin: Gólok száma - Felett/alatt tipp