Real Sociedad - Valladolid derbi jutott péntekre a La Liga aktuális fordulójában

A Sociedad pazar formában van legutóbbi hat hazai mérkőzését kivétel nélkül megnyerte. Az Espanol, a Mallorca, az Osasuna, a Bilbao, a Mirandes és a Valencia (3-0!!!) voltak az áldozatok időrendi sorrendben! Nem véletlen, hogy már a hatodik helyen vitézkednek a baszkok, sőt, ha elmaradt meccsüket megnyerik az Eibar ellen, máris a dobogó harmadik fokára ugorhatnak! Az együttes tele fiatal tehetségekkel, ha ezt a keretet sikerülne megtartani, komolyabb terveik is lehetnének a jövőben. Isak, Januzaj, Odegaard vagy Oyarzabal mind mind kiemelkedő képességű fiatalok.

A másik oldalon, a Valladolidnak egészen más céljai lehetnek, ők foggal-körömmel a bennmaradásért küzdenek. Ennek eléréshez fontos lépést tettek múlthéten, az Espanol elleni kiesési rangadón elért sikerrel. Kicsit talán fel is lélegezhetnek így, és rákészülhetnek a bajnokság hajrájára, ami a számukra néhány igazán fontos, "hatpontos" meccset tartogat a többi, kiesés elől menekülő együttes ellen (Celta Vigo, Eibar, Leganes.. de ide tartozhat még a Betis is akár.. elég sűrű a tabella hátsó részlege... ).

Mivel a nemzetközi kupaindulást jelentő helyekre is elég sok csapat pályázik jelenleg teljesen reális eséllyel, így a Sociedadnak minden pont fontos lehet, ha tovább akarnak álmodozni a Bajnokok Ligájáról. De miért ne álmodoznának!? A Valencia kiütésénél nem is kell jobb bizonyíték arra, hogy vágyaik mennyire nem alaptalanok.

Nem újdonság, hogy a baszkok San Sebastian-ban mindig masszívabbak, mint idegenben. Ma hétre növelhetik a hazai győzelmi szériát, amire az 1.60 körül szorzók teljesen reálisak.

Real Sociedad - Valladolid: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp