A hatodik Djokovic - Tsitsipas találkozóra Dubaiban kerül sor

Korábban öt alkalommal találkozott a két teniszező, és bármilyen meglepő, 3-2-re a fiatal görög vezeti a statisztikát. A keményborításon pedig meggyőző 3-1-es mutató szól Tsitsipas mellett... Így talán nem is lenne akkora meglepetés, ha negyedjére is elkapná a szerbet kemény pályán...

Idén Tsitsi egy gyengébb rotterdami produkció után Marseille-ben tornát nyert, majd itt is pazarul menetel, egy újabb tornagyőzelemmel koronázhatná meg a februárját.

Djoko az elhódított AussieOpen-t követően itt lépett újra pályára, és egésze meggyőzően teniszezett.. egészen a Monfils elleni elődöntőig. Az elbukott (2-6!!) első szett után sokan már temették a szerbet, de a 22 nap alatt 13. meccsét játszó francia szép lassan elfogyott... Ennek ellenére a második szett rövidítésében még eljutott meccslabdákig Monfils (6-3-nál kétszer ő jöhetett adogatni...), de egyiket sem tudta kihasználni. Ezt követően az ezer sebből vérző Monfo összeesett és Djokovic besétált a döntőben... Ott azonban már sokkal komolyabb és jóval pihentebb ellenfél vár majd rá. Stefanos Tsitsipas ugyanis jó pár órával hamarabb fejezte be a játékot tegnap, na meg mindössze 80 percet teniszezett (a Djokovic - Monfils derbi 153 perces volt... !!).

Első körben 4 körüli szorzók jöttek ki, de ezek szépen esnek lefelé, nem véletlenül... Tsitsipas ma megint megmutathatja, hogy ezen a borításon olykor mennyire nem tud vele mit kezdeni Nole... A frissebb görög ismét meglepheti Djokót!

Djokovic, Novak - Tsitsipas, Stefanos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp