A legjobb négy közé jutásért küzdenek ezen a hétvégén a skót kupában, melynek egyik legrangosabb párosítása az általam választott Heart of Midlothian FC - Rangers Football Club összecsapás. A felek mind a ketten a skót legfelsőbb osztályban szerepelnek, igaz ellenkező előjellel. Míg a hazaiak a bennmaradásért küzdenek, addig a vendégcsapat a bajnoki címért harcol. Viszont a kupa az mindig más, mint egy sima bajnoki találkozó, mert itt egy meccsen mindent helyre lehet hozni ami a szezonból kimaradt. Hatványozottan igaz ez a hazai, edinburghi alakulatra, akik a bajnokságban finoman fogalmazva is rosszul szerepelnek. Úgy gondolom egy sikeres kupaszerepléssel ki tudnák engesztelni szurkolóikat és ezzel valamilyen szinten menteni tudnák a szezonjukat.

A bevezetőben felvázolt érvek ellenére sem várok én túl sokat Daniel Stendel csapatától csak egy gólocskát, melyet nagyon jó oddson kínálnak nekünk a bukik és amire szerintem reális esély is mutatkozik. Bármilyen mérkőzésről is legyen szó a Tynecastle Park fanatikus publikuma előtt bármikor bárki ellen képesek gólt szerezni a "Gesztenyebarnák". Ebben az esztendőben minden hazai mérkőzésükön berámoltak legalább két gólt az ellenfelek hálójába Steven Naismith-ék, pedig az ellenfelek között ott volt mostani ellenfelük is (2:1). Annak a január végi sikernek a megismétlését és könnyed felszabadult játékot vár csapatától most is a szakvezető, mely a legerősebb kezdőcsapatát küldheti majd a pályára.

9. hangsúlyozom KILENCEDIK tétmérkőzését nyomatja februárban a vendég Rangers alakulata. A még három fronton is harcban lévő csapat, most egy sikerrel megvívott EL mérkőzéssel a tarsolyában érkezik a Tynecastle Park-ba. Szakvezetőjük, Steven Gerrard bizakodó az esélyeiket illetően, de én úgy gondolom, hogy ennek a szintű megterhelésnek előbb-utóbb jelentkeznie kell a játékosoknál. Most például a meccsterhelés mellett egy portugál kirándulás minden fáradalma is benne van a csapatban és bármennyire rotál az angol szakvezető, nem tudja kikerülni, hogy egy-két fáradtabb játékosa ne szerepeljen az együttesében. Ha fullosan áll fel a Rangers, akkor is elég gólérzékeny a védelme. Ez a mai találkozón hatványozottan igaz lehet.

Komoly tét, nagy küzdelem, hazai gól. Ezt várom a találkozótól.

Hearts - Rangers FC: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp