Második napja keresem az okát, hogy miért jöttek ki az irodák ilyen magas szorzóval a jó formában lévő Diósgyőri VTK és a finoman szólva is botladozó Újpest FC találkozójának hazai győzelmére. Kutatásom nem igazán vezetett eredményre, ezért kitartok az eredeti elképzelésem mellett, mely szerint valószínűleg a hazai piros-fehérek hagyják el győztesen a Diósgyőri Stadion gyepszőnyegét.

Stílusa miatt lehet bármennyire is megosztó személyiség Feczkó Tamás, a diósgyőriek edzője, egy dolgot a legnagyobb kritikusainak is el kell ismerni. Új csapatainál általában remek munkát végez és nincs ez másként most sem a diósgyőri kispadon. Olyan új impulzusokkal töltötte fel az utóbbi időben mindig a kiesés ellen küzdő miskolciakat, hogy mostanra már inkább előrefelé kell tekingetniük a tabellán, mintsem hátra. A 2020-as évkezdet maga a tökély lehetett volna számukra, ha nincs az a bizonyos szülinapi botlás a DVSC ellenében. De mind előtte, mind azóta remekelnek Márkvárték. A Feczkó által alkalmazott 4-2-3-1-es hadrendbe minden poszton helyére került a megfelelő ember, ezért eredményességben is jelentősen javultak a diósgyőriek. Az Ivanovski-Hasani-Rui Pedro-Kiss Tamás támadószekció rendre nyomás alatt tudja tartani ellenfelét, ezáltal könnyen hibára készteti az ellenfél védelmét. Ha mégsem funkcionálna az előbb említett kvartett, akkor abban a szerencsés helyzetben van Feczkó Tamás, hogy a kispadról olyan harcosokat tud mozgósítani, mint Molnár Gábor vagy Egerszegi Tamás. Száz szónak is egy a vége, nagyon kompakt csapat benyomását keltik most a hazaiak.

Ami az egyik oldalon jókedv, móka, kacagás, az a másikon maga a letargia. Katasztrófa a vendég lila-fehér alakulat egész szezonja, de főleg az, amit itt az utóbbi időben produkálnak. Az okokat ne boncolgassuk, de mostanra eljutottak odáig a vendégek, hogy perpillanat nincs szurkolótáboruk és nincs klasszikus értelemben vett hazai pályájuk sem. Csoda, hogy ezek után 2020-ra egy kiesésre ítélt Kaposvár elleni kínkeserves győzelmet tudnak csak felmutatni Litauszki Róberték? Nebojsa Vignjevic, a csapat edzője szinte már tehetetlen ebben a helyzetben, de becsületére szóljon, hogy az utolsókig kitart a "gyülekezete" mellett. "Az a baj, hogy nagyon keményen dolgoztunk, és nem róhatok fel semmit a játékosaimnak, nem mondhatom azt nekik, hogy nem tették meg, amit csak lehetett." mondta Vignjevic a PAFC elleni 3:2-es zakó után. ( Csak zárójelben kérdezem: A bajban hol van a nagy sztárjátékos Zsótér Donát? Jah, a kispadon. ) Viszont, ha csak ennyit tudnak Novothny Somáék, akkor tényleg nagyon nagy baj lesz ott a bajnokság vége felé.

Friss információm továbbra sincs az odds nagysága miatt, de biztos ami biztos, rábiztosítok egy DNB opcióval a tippemre.

Diósgyőri VTK - Újpest FC: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp