Az lesz, hogy ennél a Sivasspor - Galatasaray török élvonalbeli rangadónál a vendégek győzelmére tippelek. Persze, megtehetném ezt akár a hazaiak javára is, hiszen mindkét gárda egyaránt 48-48 pontos. Sőt, a házigazda Sivasspor (eddigi mérleg: mérkőzésen 14 győzelem, 6 döntetlen, 4 vereség, 45-26-os gólarány) és a vendég Galatasaray (eddigi mérleg: mérkőzésen 14 győzelem, 6 döntetlen, 4 vereség, 42-18-as gólarány) között nem csak a pontszám azonos, hanem a bajnoki meccseken nyújtott teljesítmény is hajszálpontosan azonos, és csakis a gólkülönbség dönti el a két alakulat közötti különbséget. Ez a vendégeknél +24 gól, míg pedig a hazaiaknál +19 gól. Valószínűsíthető tehát, hogy nagyon szoros, izgalmas és küzdelmes mérkőzés várható.

Mert hiszen amennyiben nem lesz döntetlen a végeredmény, hanem a kettő közül valamelyik csapat győzni bír majd, akkor az a helyzet lesz, hogy - mivel már csak 10-10 mérkőzésük van hátra a bajnokságból - az ezen a találkozón győztes csapat tovább küzdhet majd a bajnoki címért és a Bajnokok Ligája következő idényében való szereplésért, miközben pedig az ezen a meccsen vesztes csapat alighanem búcsúzni fog nemsokára a bajnoki cím megnyeréséhez fűzött reményektől. Természetesen teljesen háromesélyes ez a Sivasspor - Galatasaray találkozó, s én jobbára azért döntök a vendég isztambuli együttes győzelme mellett, mert a két csapat közül jobban kedvelem a Cimbom legénységét, vagyis a Galatasaray csapatát, és nekik is fogok szurkolni. Hátha középcsatáruk, a kolumbiai Radamel Falcao képes lesz a javukra "fordítani" ezt a párharcot.

Amúgy az lesz, hogy a hazai csapatból az ukrán Serhiy Rybalka, a német-török Erdogan Yesilyurt és Ali Sasal Vural, illetve az isztambuliaktól a kongói Christian Luyindama fognak hiányozni. Ez a dolog pedig, akárhogyan is nézem, enyhe fölényt jelent a vendégek javára. Akik ráadásul még nagyon lényegesen jobb formában is vannak, mint a hazaiak. Ők vagy nyernek idegenben, vagy pedig készülhetnek arra, hogy búcsúzkodjanak az újabb bajnoki címtől.

Tipp: győz a Galatasaray.

Sivasspor - Galatasaray A.Ş.: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp