Legyünk őszinték, azért vagyunk valakik az európai futballtérképen, mert sok más országgal ellentétben nálunk (ha zárt kapuk mellett is) legalább megrendezik a labdarúgó első osztály teljes fordulóját. Lelki szemeim előtt látom hogy az angol szurkolók miként kutatnak az éterben, csak le ne maradjanak az általam is választott, DVSC Debrecen - Zalaegerszegi TE majdnem kiesési rangadóról. Azért csak majdnem, mert a Loki az előző heti Kisvárda elleni győzelmével (1:0) kapott egy kis lélegzetvételnyi szünetet a kiesés nyomása alól, amit ma egy esetleges győzelemmel hosszú sóhajra is válthat.

Aránylag jó pozícióból (7. hely) és a kieső helyektől öt pontos távolságra várja a találkozót Vitelki Zoltán csapata, a Debrecen. Viszont saját tapasztalatból mondom, hogy játékban elég gyengus a hazai piros-fehér alakulat teljesítménye. Hogy mindezek ellenére miért várom mégis az Ő győzelmüket? Az első és legfontosabb dolog az ellenfél személye, de erről majd később. A második legfontosabb tényező ami nálam a hazaiak mellett szól az az, hogy a mögöttük álló csapatokat, a Kaposvár kivételével, rendre legyőzik a Nagyerdei Stadionban. Ilyen mumus minden csapat életében van, úgy látszik a Lokinál ez a Kaposvár. És végül de nem utolsó sorban, amiért a hazai csapatra voksolok az a nigériai származású Haruna Garba személye. Borzasztó formában van a srác, tehát nem kell tőle elájulni, viszont a Zalaegerszeg ellen rendre gólerősen játszik. Az idei két találkozásuk alkalmával, már három gólt hintett a zalaiaknak és megérzésem szerint ma sem jön le üres kézzel a pályáról.

100%-nál is simábban jött a hétközi elemzésem a zalaiakkal kapcsolatban. Ezért továbbra is kitartok az akkori álláspontom mellett, mely szerint az "ajándék" pontok előbb-utóbb visszaütnek. Márton Gábor kiesőhelyen álló alakulata elhitte, hogy már-már milyen jó. Közben... Egy Fehérvár szintű csapat ezt öt góllal torolta meg a hétközi MK meccsen. Egy jelenlegi Debrecen valószínűleg nem fogja tudni ennyivel megtorolni, de nyomatékosítani fogja a vendégekkel, hogy hol a helyük. Hiába a viszonylag jó nevekből álló játékoskeret, ha csapatként nem tudnak funkcionálni. A heti két meccs és az azzal járó kétszeri utazás sem a vendégek malmára hajtja a vizet. Ha még ehhez hozzávesszük a hétközi K.O.-t és azt a szintű letargiát, amit ez okozhatott, akkor kijelenthetjük, hogy kisebb csoda lenne az is, ha ma a ZTE pontot szerezne.

Szezonbeli két meccsüket a Debrecen nyerte. Nem lesz ez másként a harmadikon sem.

DVSC Debreceni - Zalaegerszegi TE: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp