Szomorúan vettem, vettük tudomásul, hogy a koronavírus miatt egy ilyen rangadót, mint a Galatasaray - Besiktas zárt kapuk mögött kell megrendezni, de mára eljutottunk odáig, hogy már annak is örülnünk kell, hogy egyáltalán megrendezik. A találkozó eredménye döntően befolyásolhatja a török első osztályú labdarúgó bajnokság végeredményét is, ezért feszült, felfokozott hangulatú találkozóra számíthatunk nézők nélkül is a Türk Telekom Stadionban.

Az idényt kicsit hektikusan kezdő "Cimbom" a bajnokság ezen szakaszára kiegyenesedett. Ebben minden bizonnyal szerepet játszik Fatih Terim munkásságán kívül az is, hogy minden más ( Nemzetközi kupa, Török kupa ) kötelezettségüket letudták a vörös-sárga színekben pompázó hazaiak. Hazai pályán az idén verhetetlenek, s bár rangadóról beszélünk, ezt a veretlenséget nem valószínű, hogy ma fogják elveszíteni. Kiváló eredményeiknek köszönhetően szépen csendesen felkapaszkodtak a tabella 3. helyére, három pontra lemaradva a Trabzonspor, Basaksehir duótól. Mivel ma ez a két csapat pontosan egymás ellen játszik, így szerencsés esetben egy esetleges győzelemmel lehetősége nyílik a Galatának az előzésre is. A sokad-virágzását élő kolumbiai csatáruk Radamel Falcao sérüléséből visszatérve ihletett formát mutat. Ismét ontja a gólokat és hinti a gólpasszokat, mint fénykorában. Eltiltottja és újabb sérültje nincs Fatih Terim csapatának, így a jelenlegi legerősebb kezdőjével indulhat csatába a hazai csapat.

Az pedig nem sok jót sejtet a végeredményt illetően a városi rivális, a Besiktas számára. Sergen Yalcin vezetőedző szerint maximálisan felkészültek a találkozóra és mindent bevetnek a győzelem érdekében, de ez számomra inkább tűnik kincstári optimizmusnak, mint meggyőzőnek Yalcin szájából. Volt már itt 25 meccs amire fel lehetett volna készülni. Ha sikerült volna, akkor nem a 6. helyen tanyáznának a tabellán és nem 8 (!) vereség állna a nevük mögött. Ilyen utoljára a 2012/13-as szezonban fordult elő velük és most még (reméljük) bőven van hátra a szezonból. Hiába emelkedik ki a csapatból Burak Yilmaz gólerős csatárjátéka, ha a többiek nem tudnak felnőni a feladathoz. Vendégként már 6 vereségnél tart a Besiktas és sokat mond a teljesítményükről, hogy a tabellán felettük álló csapatoktól kivétel nélkül kikapott.

Ősszel 1:0-ra nyert az akkori pályaválasztó. Most a bajnokesélyes Galatasary győzelmét várom, bajnokesélyeshez méltó játékkal.

Galatasaray A.Ş. - Beşiktaş A.Ş.: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp