Most ugrik a majom a vízbe, avagy mindkét csapat számára csak most derülhet ki igazán, hogy mi a dolog nyitja. Igazi kiesési rangadónak ígérkezik ez a német élvonalbeli összecsapás, hiszen mindkét együttes kiesési helyen van jelenleg és bizony mindkettő nagyon szívesen menekülne onnan. Egészen pontosan az van most, hogy a vendég SC Paderborn tökre utolsó helyezett ebben a "bundás ligában" (18. helyezés), míg pedig a házigazda Fortuna Düsseldorf a kiesési osztályozós 16. helyen van. Tehát elvileg az van, hogy mindkét gárdának nagyon-nagyon szükséges az ezen a meccsen nyerhető 3 pont.

Tényleg két nagyon gyenge csapat fog meccselni egymással: a Fortuna Düsseldorf otthoni mérlege egyáltalán nem fényes (12 mérkőzésen 3 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség, 13-23-as gólarány), de szintúgy nagyon pocsék az SC Paderborn idegenbeli mérlege is (12 mérkőzésen 2 győzelem, 3 döntetlen, 7 vereség, 13-23-as gólarány). Az is hasonló még, hogy mindkét csapatnál 13-23-as a hazai, illetve idegenbeli gólarány. Sőt, még az is a hasonló dolgokhoz tartozik, hogy mindkét alakulatból 2-2 játékos fog hiányozni: a lengyel támadó középpályás Dawid Kownacki és az amerikai kapus Zack Steffen, illetve a hátvéd Luca Kilian és a csatár Streli Mamba.

Soundhoz hasonlóan én is kínlódós, nyögvenyelős meccsre számítok. Számomra egyértelmű, hogy mindkét együttesnek kábé egyforma esélyei vannak a győzelemre, s jobbára csak a pillanatnyi forma kétséges. Az tutira biztos, hogy a vendégek számára körülbelül ez lehet az utolsó esély a német élvonalban való maradásra, ám a hazaiaknak is szükségesek a pontok, hiszen - elvileg - ők is menekülnének a kiesési zónából. Egyelőre csakis az tűnik viszonylag biztosnak, hogy itt is, ott is nagyon "hajtani" fognak.

Tipp: győz a Fortuna Düsseldorf.

Fortuna Düsseldorf - SC Paderborn 07: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp