Érdekes mérkőzés lesz. Az MTK az asztal mellett megszerezte a másodosztályú bajnoki címet, persze nem valószínű, hogy játékkal elbukták volna. Két felkészülési mérkőzést nyomtak, mindkettőn 2-2-re végeztek. A másik kupaelődöntős otthonában, Mezőkövesden egy 2x60 perces találkozón végig vezettek, és az utolsó fél órában – tehát akkor, amikor egy rendes meccs már rég véget rét volna – kapták a két góljukat, míg az Újpest otthonában egy változatos derbin lett a végeredmény döntetlen.

A Budapesti Honvéd egy felkészülési mérkőzéssel hangolt, a Diósgyőr csapatát verték 3-1 egy szintén 2x60 perces mérkőzésen. Sokat nem lehetett kideríteni a csapat játékáról (facebook-on csak képek voltak, a honlapon pedig egy semmitmondó leírás a meccsről), de az biztos, hogy a szünetben teljes sorcserére került sor. Tehát a fő csapat játszott eddig bruttó 60 percet, míg az MTK játékosok legalább kétszer annyit. Ezt én sok különbségnek tartom jelen helyzetben.

A Honvéd megbízott edzőjét, Pisont Pityut kedvelem, rendes csóka, de nem egy vezetőedző habitus. Giuseppe Sannino távozása után őt egyelőre csak ideiglenesen, a hátralévő nyolc bajnoki mérkőzésre és a Magyar Kupa-találkozókra nevezték ki az első csapat élére. A kispestiek irányvonalához közel áll a német stílus, hiszen a Magyar Futball Akadémia szakmai igazgatója is egy német szakember, Uwe Scherr, aki állítólag jó viszonyt ápol Michael Oenninggel, ezért azt suttogják a bennfentesek, hogy a nyáron visszatér Magyarországra a német tréner. Ebben az esetben pedig a BFC Siófoknál jelen állás szerint június 30-ig dolgozó Gál Istvánt kérheti fel pályaedzőjének. Ő nagyon jó választás lenne a csapat élére, kiváló edzőnek tartom, amit bizonyított már Nürnbergben és Hamburgban is.

Ha viszont ezt szeretnék, akkor Pisont Pityunak nem sok van hátra. A csapat tömve van kiégett külföldivel, akiknek egy magyar kupa nem túl nagy motiváció. Az MTK sokkal inkább feltüzelt most, előrébb is jár a felkészülésben. Én a kupameccs első mérkőzésén rájuk teszek, aztán a visszavágón az új Puskás avatóján már más lehet a vége. Az biztos, hogy a zárt kapu az MTK-nak nem hátrány, mivel úgyis üres lelátók előtt játszik.

MTK Budapest - Budapest Honvéd FC: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp