Nagyon úgy néz ki számomra, hogy ez a Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen német élvonalbeli bajnoki mérkőzés a dobogós helyezés eléréséről és a Bajnokok Ligájába való bekerülésről fog szólni. Egyelőre a házigazda Borussia Mönchengladbach van a jobb helyzetben, hiszen 52 pontjával már jelenleg is 3. helyezett, vagyis éppen dobogós és a Bajnokok Ligája következő idényében is szerepelhet, ám az a helyzet van ennél a meccsnél, hogy az aktuális ellenfele csak egyetlen győzelmen belülre van tőle és hozzá hasonlóan szintén pályázik az éremszerző helyre és BL-indulásra. Hiszen a vendég Bayer Leverkusen 50 ponttal 5. helyezett és a jelenleg jónak tűnő formája tökéletesen feljogosítja arra, hogy ne elégedjen meg ezzel az 5. helyezéssel, hanem harcoljon az egyik Bundesliga-éremért és a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban való részvételért.

Jelenleg az van, hogy a hosszú kényszerszünet után nekem jó formában tűnik lenni a Borussia Mönchengladbach is, és a Bayer Leverkusen is. Mivel a tippelés tekintetében egyik irányába sem bírok elindulni, úgy vagyok kénytelen dönteni, hogy hiába ódzkodom én az X-től, most talán mégis az marad választásnak, hogy a döntetlen eredményre fogadjak. Nem igazán örülök az ilyesminek, hiszen Alassane Plea vagy Kai Havertz vagy társaik bármikor könnyedén "boríthatnak" mindent és máris "elúszik" az az iksz, de hát ez van. Az élet nem habostorta.

Sőt, hogy tényleg ne legyen egyszerű a tippelés, még az is van, hogy a Borussia Mönchengladbach általában jól teljesít otthon (eddigi mérleg: 13 mérkőzésen 9 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 30-16-os gólarány), miközben pedig a Bayer Leverkusen általában jól teljesít idegenben (eddigi mérleg: 13 mérkőzésen 8 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség, 24-18-as gólarány).

Tetszik-e avagy nem tetszik az X, sajna az van, hogy egyik csapat javára sem tudok dönteni:

Tipp: döntetlen.

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp