Az az igazság, hogy az előző fordulóban az is kiderült számomra, hogy alighanem a kelleténél jobban bíztam a Farkasokban, s talán mégsem kellett volna tennem ezt. Úgy látom, hogy az van náluk, hogy majdnem kizárólag csak azt remélik, hogy elöl a holland csatár Wout Weghorst majd egymaga fog csinálni valami olyasmit, amiből gólt fog szerezni, s akkor a többiek majd jó alaposan "ráülnek" az eredményre és majd csak lesz valami. Nagyvonalakban körülbelül ennyiből áll(t) nagyrészt a VfL Wolfsburg úgynevezett taktikája. Ha az történik, hogy nem jut el a holland csatárig a labda, akkor máris meglátszanak a problémák és mindenki tanácstalan. Ilyenkor leginkább azzal foglalkoznak a wolfsburgi focisták, hogy legyen valamelyik másik csapattársuknál a labda és tévedjen helyettük inkább az a másik.

Így játszottak hazai pályán a Farkasok, s amennyiben idegenben is ennyire tanácstalanok lesznek, akkor ezen a Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg német élvonalbeli bajnoki találkozón nagyon könnyű dolga lehet a házigazda leverkuseni együttesnek. Persze, azért előfordulhat majd az is, hogy mivel én is tippelek erre a mérkőzésre és történetesen a VfL Wolfsburg vereségére fogadok, ezúttal a wolfsburgi játékosok életük meccsét fogják játszani és nagyon-nagyon jól teljesítve nem fognak kikapni. Ám amíg ez nem következik be, addig az van számomra, hogy jelenleg a házigazda Bayer Leverkusen sokkal jobb formában van, mint a vendég VfL Wolfsburg.

Na, és, persze, ráadásul még sokkal motiváltabb is, hiszen az előző fordulóban sikeresen használta ki a vetélytárs Borussia Mönchengladbach gyenge formáját és azt a csapatot idegenben szerepelve győzte le a Bayer Leverkusen. Így aztán helycsere történt, átmenetileg egy kis időre még dobogós is lett a Bayer Leverkusen, majd ebből a forduló végére már csak 4. hely lett, de amúgy is az a lényegesebb ott, hogy továbbra is a Borussia Mönchengladbach előtt van a Bayer Leverkusen, és - egyáltalán nem mellékesen - Bajnokok Ligája-részvételt jelentő helyezésre került a csapat. Szerintem maradna is ezen a BL-helyezésen, ha lehetséges.

Tipp: győz a Bayer Leverkusen.

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp