Heiko Herrlich, az Augsburg új edzője a fogkrém-anomália után végre első alkalommal leülhetett a kispadra, az Augsburg pedig kiütötte a Schalke-t Gelsenkirchenben (3-0). Az első meccsükön iszonyú pechesen kaptak ki a Wolfsburgtól, szerintem ott is győzelmet érdemeltek volna, de sajnos volt egy VAR nevezetű förmedvény, ami megfosztotta őket attól, pedig Udokhai megszerezte nekik a vezetést. Úgy néz ki, hogy a csapat rágyúr a bennmaradásra, és meg is lesz az nekik, a mutatott játék ugyanis rendben van. A kezdőcsapatot illetően annyi változás várható, hogy Daniel Baier visszatér a középpályára az előzetesek szerint, így pedig a Rani Khedira-Daniel Baier páros fogja dominálni a hazai csapat játékát. Nincs is ezzel probléma, jó lesz ez így szerintem is.

A Panderborn az előző két forduló eredménytelenségével megváltotta a jegyét a Bundesliga 2-re, egy év után tehát mehet oda vissza. Még soha nem fordult elő a Bundesliga történetében, hogy 27 forduló után valamelyik együttes 17 ponttal állva bennmaradt volt. Nem valószínű, hogy pont most sikerülne a csoda. A legnagyobb problémája a csapatnak a meccs eleji figyelmetlenség, az első 15 percben 14 gólt is kapott a csapat. Legutóbb a Hoffenheim ellen is eljátszották ezt.

Az Augsburg lendületben van, motivált, van egy tüzes edzője. A Panderborn nem képes már megújulni. A győzelmére adott szorzó kiváló, szerintem hendivel is bepróbálható lenne, de én inkább nagyobb téttel az egyszerű győzelmét ajánlom. Engem meggyőzött Herrlich az elmúlt két fordulóban, lehet vele kalkulálni a jövőben is.

FC Augsburg - SC Paderborn 07: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp