Előzetesen még úgy volt, hogy nem szándékozok előzetest írni erre az RB Leipzig - Hertha BSC német élvonalbeli bajnoki mérkőzésre, ám a dortmundiak Bayern München elleni 1-0-ás hazai veresége miatt mégis megváltoztattam azt az eredeti döntésemet. Ugyanis az éllovas Bayern München idegenbeli győzelmével nem csak az történt, hogy 7 pontra növekedett és a bajorok előnye és a Borussia Dortmund mostantól immár végleg lemondhat a német Bundesliga bajnoki címéről, hanem egyben az a helyzet is "előállt", hogy az 57 pontnál maradt Borussia Dortmund nem csak a bajnoki címet veszítette el, hanem adott esetben akár még a 2. helyezésének is búcsút inthet. Ehhez mindössze csakis annyi szükségeltetik, hogy ezen az RB Leipzig - Hertha BSC találkozón az 54 ponttal rendelkező házigazda lipcseiek nyerjenek.

Az RB Leipzig együttesének már megvan a gólkülönbsége az előzéshez: Borussia Dortmund +40 gól, RB Leipzig +41 gól. Csakis erre figyelve akár még úgy is döntettem volna, hogy valószínűleg elegendő lehet a kelet-németországi gárda sima hazai győzelmére tippelni. Hiszen akár még ez is elegendő lehet. Ám én mégis úgy döntöttem, hogy ezúttal "RB Leipzig -1.5 gól hendikep" lesz a tippem, ugyanis a vendég Hertha BSC éppen jónak tűnő formában van. Ez pedig alighanem azzal jár együtt, hogy a biztonságos hazai siker érdekében a lipcsei alakulatnak úgy le kell csapniuk a berlinieket, mint a legyet vagy a taxiórát.

Hiányzók: a dán Yussuf Poulsen és a walesi Ethan Ampadu a hazaiaknál, illetve a holland Karim Rekik, az argentin Santiago Ascacibar, az elefántcsontparti Salomon Kalou, Niklas Stark és Thomas Kraft a vendégeknél. Talán még ezek a hiányzások is a hazaiakat fogják erősíteni. Mert az azért biztos, hogy motivációból van most ott bőven.

Tipp: RB Leipzig -1.5 gól hendikep.

RB Leipzig - Hertha BSC: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp