Számomra meglepően alakulnak az NB I szombati nyitómérkőzésének, a Kisvárda-Újpest találkozónak az oddsai. Keresem, de sehol nem találom azt a plusz infót, hogy mitől nőttek volna meg a fővárosi lila-fehérek esélyei az induló szorzókhoz viszonyítva. Pedig az oddsmesterek szerint ez a helyzet. Akkor mi most szembemegyünk a világgal és megnézzük, hogy miért is fog hazai győzelemmel végződni ez a mérkőzés.

A hazai esélyeket növelendő első és legfontosabb tényező az az, hogy a Kisvárda azon csapatok közé tartozik, akik az elsők között kezdték el a felkészülést a folytatásra, az ismert kényszerszünet alatt. Nem titkoltan ramaty állapotban voltak a játékosok a kezdéskor - ezt le is nyilatkozták -, de a felkészülési meccseik eredményei azt mutatják, hogy elég hamar sikerült Bódog Tamásnak rendezni a sorokat. A DVSC, majd a DVTK elleni dupla edzőmeccses napok eredményei arra engednek következtetni, hogy a hazai piros-fehérek készek a sikeres folytatásra, melyet a Honvéd elleni idegenbeli 5:1-es győzelemmel kezdtek el, még március közepén. A keretben történt egy jelentős változás Grozav elküldésével, de megnyugtatok mindenkit ez csak jót tett a csapatnak. Egy játszani nem akaró, közösségromboló sztárocskától sikerült személyében megszabadulnia Révész Attila szakmai igazgatónak, még időben. Most egy 8 fordulós, új bajnokság kezdődik majd a szabolcsiak számára is, melynek a célja egyértelmű, kivívni a bennmaradást. Ennek első lépcsőfoka kell hogy legyen az Újpest elleni győzelem. Legalábbis így gondolkodnak arrafelé.

Nem is egy valóságtól elrugaszkodott gondolat az, amit Kisvárdán dédelgetnek, mert egy ezer sebből vérző Újpest érkezik a Várkertbe. "Átmentette" a szünet előtti formáját Vignjevic alakulata a hétközi derbire, mert sima vereséget szenvedett a 40%-on se teljesítő Ferencvárostól. A felkészülési meccseik eredménytelensége, valamint ez a hétközi bajnoki teljesen nyilvánvalóvá tette, hogy a nagy múltú klub is belépett a kiesés ellen küzdő csapatok táborába. Ráadásul riválisaikkal szemben hátrányban is vannak a Violák, mert Ők azért nem nagyon edzettek ebben a műfajban. Az, hogy komoly mentális problémák vannak a liláknál, azt jól mutatja Burekovic legutóbbi meccsen történt kiállítása is. Jelen állapotában ez a csapat simán verhető.

Kisvarda - Újpest FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp