Egész Magyarország pakolja a Debrecen nagyarányú győzelmét, ezért az odds meredeken csökkent. A Bet365 például a -3,5 AH opcióra a mérkőzés meghirdetésekor még 6.40-es szorzón kínálta ezt a lehetőséget, amikor ezeket a sorokat írom, csupán 3.45-öt. Látható, hogy ez olyan mértékű csökkenés, amire ritkán van példa. Minek köszönhető ez az egyoldalú vélekedés a meccsről?

Nagyon egyszerű a válasz: a Kaposvár olyan kilátástalan focit játszott a Zalaegerszeg ellen, ami kiáltott a sportfogadóknak az ellene játszó csapatra történő fogadásért. Én magam nem láttam azt a meccset, csak követtem az eseményeket. Lényegében 45 perc alatt intézték el a kaposváriakat, mintha nem lett volna védelem a pályán. Ha hozzávesszük, hogy a Zalaegerszeg a felkészülési mérkőzéseken nem mutatott semmi különlegeset támadójátékban, akkor még inkább meggyőződhetünk arról, hogy a Kaposvár kritikán alul játszhatott.

A Debrecennek a Honvéd elleni mérkőzését viszont már néztem, és szerintem nem játszott alárendelt szerepet a Loki a 3-1-es vereség ellenére sem. A Hemingway utáni éra nagyon unszimpatikus nekem, Pisont Pilu is még Marco Rossi taktikájából él, abból a mély védekezésből, amely jellemző a budapesti csapatra. Kellemetlen ez a játékstílus, mert megöli az igazi focit. Ugyan nem a Honvédról szól ez az írás, de megfigyelhető, hogy emiatt a mélységi védekezés miatt igazi támadást nem is vezetnek, a két csatár feladata a labdamegtartásra korlátozódik, és arra, hogy próbáljanak szabadrúgást vagy szögletet kiharcolni. Szinte minden góljukat ilyen rögzített helyzetből szerzik. Ezt pedig kivédekezni nem lehet állandóan, törvényszerűen csúszik hiba a pontrúgások elleni védekezésbe, különösen olyan csapatoknál, akik ezt kifejezetten nem is gyakorolják. Szerintem látható, hogy a Debrecen nem fektetett eddig nagy hangsúlyt a pontrúgások elleni védekezésre.

A Kaposvár ellenben hiába védekezik talán még mélyebben, mint a Honvéd, de nincs olyan minőségi védelme, mint a Honvédnak. Azért nem minden csapat rendelkezik három olyan középső védővel, mint Lovric, Batik vagy a csúcsformába lendült Kamber. Szóval a Loki most sokkal könnyebb ellenféllel néz szembe, és figyelembe véve a csapat motivációját (Vitelki majdnem elsírta magát a Honvéd elleni meccs utáni nyilatkozat során), ez a meccs sima hazai lesz. Nem tudok jobban annál, amit fél Magyarország pakol, tehát a 3-4 hazai gólos siker elvárt.

DVSC Debreceni - Kaposvari Rakoczi FC: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp