Ahogy közeledünk az OTP Bank Liga 2019-20-as szezonjának befejezése felé kijelenthetjük, hogy valamilyen szempontból szinte minden találkozó különös jelentőséggel bír. Nincs ez másként a mostani Zalaegerszegi TE - Puskás Akadémia találkozóval sem, amit ma este rendeznek a zalaegerszegi ZTE Arénában. A forduló eddigi eredményeinek ismeretében a hazai kék-fehérek egy esetleges győzelemmel komoly lépést tehetnek bennmaradási céljaik eléréséhez. A PAFC számára sem közömbös a találkozó, mert az Ő diadaluk azt eredményezné, hogy két pontra megközelíthetnék a harmadik helyen álló Mezőkövesd csapatát és ezzel kézzelfogható közelségbe kerülne hozzájuk a nemzetközi szereplés lehetősége. Ezért úgy gondolom, hogy óriási elánnal vetik majd a küzdelembe magukat a csapatok és ehhez alakítottam a tippemet is.

Parádés teljesítményt nyújtva, egy 6:0 győzelemmel folytatta a bajnokságot a zalai alakulat Kaposvárott. Pontosan ezért nehéz megítélni a Márton Gábor által irányított csapat győzelmének az értékét, mert a mostanra már kiesett, mind mentálisan, mind fizikálisan szétesett sereghajtó ellen érték el. Az viszont elvitathatatlan, hogy a kötelezőt is hozni kell és ezt meg is tették Radóék. Sok választási lehetősége a mostani mérkőzésre sem maradt a hazaiaknak, támadniuk kell. Ezt Márton Gábor is megerősítette a meccs előtti nyilatkozatával, mely szerint a saját kezükbe került a sorsuk, de továbbra is nyerniük kell a meccseket. Az eddigi találkozókon szerzett negyven lőtt góljuk alapján nem nagyon kell attól félnünk, hogy ne lennének eredményesek, sőt a harminchét kapott találatuk is erősíti a tippünk.

Negyven lőtt gólt a vendégcsapat is összehozott már eddig a szezon során, sőt ebből húszat vendégfellépéseik alkalmával szereztek David Vanecekék. Az idény meglepetéscsapatának számító sárga-kékek úgy tűnik a mostani szezonra vették át igazán tavaly szerződtetett edzőjük Hornyák Zsolt futballról alkotott filozófiáját. Működik a dolog, mert a dobogóért küzdenek Gyúrcsó Ádámék és ahhoz, hogy ez így is maradjon gólra, gólokra van szükségük Zalaegerszegen is.

Adott tehát két támadó szellemű csapat és két kitűzött cél. Ebből akár egy gólparádé is kikerekedhet, abban pedig bőven benne van, hogy az első félidőben sem maradunk találatok nélkül.

Zalaegerszegi TE - Puskás Akadémia: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp