Alig ért véget az osztrák focibajnokság elmúlt hétvégi fordulója, s máris itt van az újabb - ezúttal hétközi - forduló. Ez van, hiszen most, hogy beindult újra a foci az osztrák élvonalban, az lesz, hogy gyakran fogják követni egymást a fordulók. A következő is csak mindössze néhány nap múlva lesz, ezen a nemsokára bekövetkező hétvégén. Ám addig is itt van a mostani fordulóból általam kiválasztott mérkőzés, a Wolfsberger AC - Hartberg találkozó.

Szerintem ennél a meccsnél leginkább az fog lenni, hogy a házigazda Wolfsberger AC megpróbál majd előre menekülni. Ugyanis jelenleg az van ennél a Karintia tartománybeli együttesnél, hogy egyelőre még az előkelő 2. helyen van a tabellán és 23 pontja van. Ám ajánlatos lenne habozás nélkül előre menekülnie a Wolfsberger AC-nak, mert közvetlenül mögötte két csapat is van, amelyek mindegyike minél hamarabb dobogón kívül szeretné látni a karintiai gárdát. Rögtön ott van a 3. helyen a wolfsbergi csapathoz hasonlóan 23 pontos Rapid Wien, amely együttes már majdnem gólok tekintetében is beérte az előtte álló csapatot (Wolfsberger AC +24 gól, Rapid Wien +29 gól). És ott van a 4. helyen mindössze csak egyetlen 1 ponttal lemaradva a 22 pontos LASK Linz, amelyik csapat mindkét előtte levő alakulatnál jobban áll a gólok terén (+29 gól).

Mivel ezúttal a gyengén teljesítő stájerországi TSV Hartberg lesz a wolfsbergiek vendége, már nem csak ajánlatos, hanem egyenesen kötelező a hazai győzelem. Egy előre menekülő csapat esetében meg pláne kötelező lenne az ilyesmi eredmény. Majd nemsokára kiderül, hogy tényleg így van-e. Gondolkoztam még azon is, hogy az 1.38-as szorzójú "2.5 gól felett" legyen a tippem erre a mérkőzésre, ám végül mégis az 1.33-as szorzójú hazai győzelem mellett döntöttem.

Tipp: győz a Wolfsberger AC.

Wolfsberger AC - Hartberg: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp