A jelenlegi formákat tekintve kicsit meglepő oddsokkal nyitottak a bukik az OTP Bank Liga 28. fordulójának nyitómérkőzésére, melyen a Kisvárda csapata fogadja a Mezőkövesd Zsóry alakulatát a Várkerti Stadionban. Inkább a vendégesélyek felé nyitott a piac, pedig ezen a találkozón a hazai győzelemben lehet értéket keresni. Az előző fordulóban mind a két csapat 2:0-ás vereséget szenvedett ugyan, de a két "zakót" közel sem lehet egy lapon emlegetni. Míg a hazaiak a MOL Fehérvár otthonában betliztek úgy, hogy végig partiban voltak nevesebb ellenfelükkel, addig a vendégek a saját közönségük előtt kínlódtak a kiesés ellen küzdő Paks ellenében. Ez még nem jogosít fel bennünket arra, hogy a hazai csapat esélyeivel foglalkoznunk. Viszont az a tény, hogy az újrakezdés óta a vendégjátékosok lábában már öt tétmeccs van, a hazaiakéban pedig csak kettő már mindjárt érdekesebbé teszi az esélyek latolgatását.

Jól folytatták a küzdelemsorozatot a kisvárdaiak, mert nyertek közvetlen riválisuk, az Újpest ellen egy hat pontos mérkőzésen. Hétvégén a bravúrhoz is közel álltak Bódog Tamás fiai, mert jó játékkal rukkoltak elő a 2. helyen tanyázó MOL Fehérvár ellen, de ez a jó játék még nem párosult eredményességgel. Következő lépésként már abban bíznak a Rétköz fővárosában, hogy jó és eredményes játékkal tudják tovább gyűjtögetni pontjaikat, akár már most is a Mezőkövesd ellenében. Kulcsjátékos eltiltás miatt nem fog hiányozni a keretükből, viszont visszatérhet a csapatba az a Protic Rados, aki az előző fordulóban letöltötte eltiltását és a védelem nélkülözhetetlen tagja. Bódog Tamás kijelentette, hogy a nagy tét ellenére sincs nyomás a csapatán. Felkészülten és bizakodva várják a bajnokság hajráját, melyben egyértelmű céljuk a bennmaradás kivívása.

Közel sincs jó passzban a Kuttor Attila vezette mezőkövesdi alakulat. Az MK döntőbe jutás, majd az ottani vereség hatása a bajnoki sorozat eredménytelenségében jelentkezik leginkább a kék-sárgáknál. Nekik legyen mondva elégedettek az eddig látottakkal, de könyörgöm két sima sitt, nulla rúgott góllal azért ne töltse már el elégedettséggel az embert. 17 nap leforgása alatt ez a mostani találkozó lesz a "Matyók" hatodik tétmeccse. Ez még a nyugati top csapatokat is megviselné, nem hogy a magyar bajnokság 3. helyezettjét. Az sem növeli a vendégek esélyeit, hogy két alapemberük, Pillár Róbert és Berecz Zsombor eltiltás miatt hiányozni fog a találkozóról.

A Várkerti Stadionban általában jól szereplő hazai csapat és egy várhatóan fáradtabb vendégcsapat küzdelméből én inkább a hazai esélyeket favorizálom.

Kisvarda - Mezőkövesd: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp