A sevillai derbin a Betis 2-0-s vereséget szenvedett. Szerintem a végeredmény nem tükrözte a különbséget a két csapat között. A Betis gyengén játszott, a statisztikai adatok nem adják vissza az alárendelt szerepét. Volt kb. 10 jó percük az első félidőben, aztán pedig labdatologatás, tanácstalanság jellemezte őket. Nem láttam azt a motivációt a játékosokban, ami kellene. Persze ez nem csoda, mivel nagyjából a senki földjén tanyáznak, ki nem eshetnek, feljebb nem juthatnak. Tök értelmetlen nekik ez az újrakezdés. Most Yanger Herrera eltiltott a sárga lapjai miatt, amit akkora problémának nem érzékelek.

A másik oldalon a Granada hazai pályán legyőzte a top4-be törekvő Getafe együttesét 2-1-re. Ha csak az eredményt nézzük, azt mondhatjuk, ez igen. De aki vette a fáradtságot, és megnézte a meccset – vagy legalább a mérkőzés összefoglalóját -, láthatta, hogy sehol nem voltak. A két góljuk olyan védelmi hibából született, amit rossz volt nézni. A Getafe kapusát leültetném pár napra a kispadra, hogy kapja össze magát. A meccsben abszolút nem volt benne a „gólzápor”, normális támadást nem láttam a Granadától, még akkor sem, amikor már vezetett a Getafe. Talált siker volt, ez nem jöhet össze mindig.

Két olyan csapat találkozik, amelyik szerintem nem játszott jó focit az újraindulás után. A Granadának szerencséje volt, a Betisnek nem volt, ez a különbség a két csapat között. Egyiküknek sem kell kifejezetten a három pont, az egy ponttal ugyanolyan jól ellesznek, így én egy nyugodt és békés 1-1-et képzelek el.

Real Betis - Granada CF: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp