Ha már írtam előzetest a horvát élvonalbeli focibajnokság egyik mérkőzésére (HNK Rijeka - NK Lokomotiva Zagreb), akkor talán nem ártana erre a Hajduk Split - Varazdin találkozóra is írni néhány sort. Elvégre tényleg a horvát bajnoki dobogó ezüstérme és bronzérme a tét ezeken a mérkőzéseken. A másik meccsnél említettem már, hogy győzniük illene a hazaiaknak, ám ugyanez a helyzet ennél a találkozónál is.

Elvileg sokkal jobb helyzetben van az 51 ponttal 2. helyezett Hajduk Split, mint a 18 ponttal utolsó előtti helyezett (9. helyezés) NK Varazdin. Ennél a varasdi együttesnél nem igazán tudom a pontos csapatnevet, elveszítettem a fonalat, hiszen néhány évvel - talán 5 évvel - ezelőtt csődbe ment az NK Varteks, de most mégis élvonalbeli az ottani alakulat, stb, stb, stb. Mindegy is, mert nekem csakis az a lényeges, hogy az élvonalban szerepel egy varasdi focicsapat. Persze, az hogy meddig fog szerepelni az élvonalban, az már kérdéses, hiszen az előző fordulóban még utolsó helyezett volt, ám a hazai döntetlenjének és az Inter Zapresic szintén otthoni buktájának köszönhetően helycsere történt és már nem utolsó a varasdi csapat, hanem 1 pont előnnyel utolsó előtti helyezett.

Na, ezt a gyenge varasdi csapatot kellene legyőznie a tippem szerint otthon legalább 2 gólt szerezve a dalmát főváros alakulatának. Tekintve, hogy tényleg gyengék a vendégek, nagyon valószínű, hogy nem fog rájuk várni a "pokol" a splitiek szentélyében, a Poljud stadionban. Ez amúgy sem lehetséges jelenleg, tekintve, hogy limitálva van a nézőszám. Viszont azért mégis arra tippelek, hogy 1 gólnál azért többet fognak szerezni otthon Dalmácia büszkeségei, mert tényleg a 2. helyen maradás a találkozó tétje. Pluszban pedig még az is van, hogy a Hajduk Split az egész horvát élvonalbeli focibajnokságban a legtöbb gólt szerzi hazai környezetben, míg a vendégségbe érkező varasdi focicsapat idegenbeli teljesítménye a horvát élvonalbeliek között a leggyengébbek között van.

Tipp: Hajduk Split 1.5 gól felett.

Hajduk Split - Varaždin: Hajduk Split által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp