A kiesés szempontjából döntő fontosságú mérkőzést rendeznek Kisvárdán a Várkerti Stadionban, ahol a hazai piros-fehérek fogadják a Zalaegerszegi TE csapatát. Az OTP Bank Liga 2019/2020-as kiírásából már csak négy forduló van hátra, ezért egyre fogy a lehetőség egy-egy vereség kijavítására. Különös pikantériája a mérkőzésnek a tény, hogy bár most találkozik a két csapat egymással harmadszor a szezon során, de a Bódog Tamás vs. Márton Gábor edzőpáros még csak most néz farkasszemet egymással először a bajnokságban. Az eddigi két találkozójuk döntetlenre végződött a csapatoknak. Jelen állás szerint mind a kettőjükön csak a győzelem segíthet.

Brutálisan nagyot húzott az előző fordulóban, a 35 ponttal 9. helyen lévő Kisvárda edzője, Bódog Tamás. A teljes kezdőcsapatát pihentetve, 6 újoncot avatva küldte az övéit a Ferencváros elleni csatába. A "fakó" tisztességgel helytállt a bajnokesélyes vendégeként, ezért az 1:0-ás vereségük ellenére is megdicsőülve térhettek haza. Most a "nagyokon" a sor, hogy közelebb kerüljenek a céljaikhoz a várdaiak. A futószalagon játszott meccsek kellős közepette ennek az extra pihenőnek jelentkeznie kell. Újabb sérült és eltiltott nem nehezíti a hazai szakmai stáb dolgát, ezért Gosztonyi András biztosan nem játszik, Claudiu Bumba valószínűleg nem játszik a találkozón, a többiek mind hadra foghatóak.

Közel sincs ennyire jó helyzetben a vendégek edzője, Márton Gábor. Neki sem módja, sem lehetősége nem volt hasonló rotálásra, mert az újrakezdés óta mindig a legerősebb csapatát kényszerült a pályára küldeni, így csapatán itt-ott már a sorozatterhelés fáradalmai jelentkeznek. Talán ennek is köszönhető, hogy a legutóbbi Paks elleni találkozójukon a végére kicsit elfogytak és magabiztos győzelmet engedtek ki a kezükből. Hiába a két gólkirály jelölt, Radó András és Bobál Gergely ihletett formája, ha hátul betlizik a védelem. Bónuszként még beesett Nikola Mitrovic karambolos balhéja is, ami szintén elvonhatja a vendégek figyelmét a találkozóról. Ebbe a taposómalomba azzal is számolnunk kell, hogy egy héten belül már a második legtávolabbi buszozásukat teljesítik a zalaiak.

A hazai pálya előnyét és a vendégek viszonylagos dekoncentráltságát a maga javára fordíthatja a Kisvárda.

Kisvarda - Zalaegerszegi TE: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp