Az Újpest az edzőváltásnak köszönhetően úgy néz ki, megmenekült a kieséstől. A négy visszamaradt fordulóban már csak pár pont kell ahhoz, hogy biztonságban érezzék magukat, ráadásul az utolsó fordulóban a már kiesett Kaposvár megy hozzájuk. A Fehérvár elleni mérkőzésen bravúr döntetlent értek el, de aki nézte a meccset, tudja jól, hogy azért a fehérváriak jobbak voltak, és összetehetik a lilák a két kezüket azért az egy szerzett pontért. Ennek ellenére Pedrag Rogan edző láthatóan összekapta a csapatot. Ami feltűnő volt, hogy kicsi az újpesti keret, nincs nagy változtatási lehetősége az edzőnek, és ez bizony a szerda-szombat ritmusban gyors fáradtságot hozhat a lábakba. Ez a fáradtság látszott Simon Krisztiánon és Novothny Somán is, lényegében rajtuk áll a lilák támadójátéka, mivel Zsótér Donátnak ugyan nagy a szája, de eddig semmit nem mutatott. A góljaikban sem működött már közre a két játékos, egy távoli bombagól és egyszöglet utáni fejes jelzi, hogy már nem pörögnek úgy.

A Mezőkövesd mióta elbukta a kupadöntőt, kicsit megakadt. A Paks megverte őket hazai pályán (0-2), Kisvárdán döntetlent játszottak (1-1), és a Budapesti Honvéd is legyőzte őket hazai pályán a felhőszakadás miatt félbeszakadt legutóbbi mérkőzésen (1-2). Az a meccs is megmutatta, hogy Kuttor Attilának széles kerete van, állandóan tudja cserélgetni a kezdőcsapatát, amely ebben a dömpingben jól jön. A Honvéd elleni mérkőzésen két nagy védelmi hiba után húzott el az ellenfelük, és hiába nyomtak a második félidőben végig, egy öt védővel mélyen védekező csapat ellen ez már nagy hátrány. Persze a góljukat a szokásos pontrúgás után szerezték.

Két faktornak tulajdonítok szerepet. Az egyik, hogy frissebbek a mezőkövesdi játékosok még úgy is, hogy kupamérkőzéseket játszottak. Kuttor Attila jól rotálja őket. A másik, hogy a pontrúgások most eredményre vezethetnek, mert az Újpest védekezése nem túl jó ebben, például a Fehérvár is fejelt egyet szöglet után, de volt egy szabadrúgás kapufájuk is. Hiába tartja mindenki esélyesebbnek az Újpestet, én úgy gondolom, hogy egy pontosztozkodással mindkét fél elégedett lehet. A Mezőkövesd maradhat dobogón (a mögöttük lévő Diósgyőr és Puskás egymás ellen játszik), az Újpest a kiesés elleni harcban szerez értékes egy pontot. Ezért én a döntetlenre szavazok.

Újpest FC - Mezőkövesd: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp