Nem játszhat a két csapat még egyszer ugyanolyan unalmas mérkőzést, mint szerdán tette. Hiszem, hogy jó irányba indultam el, amikor azt vártam attól a szerdai meccstől, hogy sok gól lesz a mérkőzés első félidejében. Nem érthető, miért kellett túltaktikáznia a két csapatnak, simán nyomhatták volna azt, ami a csövön kifér.

A Salzburg biztonságos távolban tudja a Rapid Wient maga mögött, és még játszanak egyszer egymással. A LASK Linz kiszállt a bajnoki versenyfutásból, a Wolfsberger szintén. Szóval nem érthető, hogy miért volt olyan tompa Szoboszlai Dominik csapata. Jobban tetszett nekem a Farkasok együttese, látszott, hogy tudatosan csinálják a játékukat, összeszedettebb volt, több esélyt láttam a góljukban, még ha csak pontrúgásból is voltak veszélyesek többnyire. Egyszer például a gólvonalról vágta ki a labdát a Salzburg védőjátékosa egy szabadrúgás után. Látszott, hogy zavarba hozható a salzburgi védelem ilyen szituációkban.

Mondjuk az igaz, hogy Jesse Marsch mester Patson Dakát csak a kispadon kezdette, a csatár ott biciklizett egész első félidőben a cserepad mellett. Szoboszlai a legjobban vele tud összejátszani, nélküle nem volt igazi társa. Volt 3-4 ígéretes passza, de nem volt olyan játékos, aki befejezhette volna azt. Hee-Chan Hwang inkább az összjátékban jó, ő kevésbé gólveszélyes. Amúgy az amerikai edző megint kitette balszélre Szoboszlait, ami nem feküdt neki annyira, idegesebb is volt, a végén annyira felhergelték, hogy sárga lapot is kapott könyöklésért.

Szóval most úgy vélem, más taktikával fog pályára lépni a Salzburg. Szerintem Patson Daka kezdeni fog, kipihenhette magát, Szoboszlait pedig újra beviszi középre a mester, ahol szabadabban tud játszani. Nem lehet annyira defenzív már a Wolfsberger, szerintem egymás után két ugyanolyan meccset biztosan nem fog játszani a két csapat. Én ismét a sok gólra szavazok.

Red Bull Salzburg - Wolfsberger AC: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp