Már mérkőzések óta biztos kiesőként játszik ellenfeleivel a Kaposvár, mert megmérettek és könnyűnek találtattak a magyar első osztályban. Nem kicsit, nagyon. Mindezek ellenére én úgy gondolom, hogy a történések nem jogosítják fel arra a somogyiakat, hogy elkezdjenek Isten szerepében tetszelegni és majd Ők eldöntik, hogy mellettük ki lesz a másik kieső. Márpedig a Kisvárda elleni találkozójuk beharangozóiból nagyon ez jön le több irányból is. A bosszú nem jó tanácsadó. Estére ezt Waltner Róbert is megtanulhatja.

Gusztustalanul feladta a hétközi, szintén kiesőjelölt Paks elleni mérkőzését a somogyi alakulat. A 3:0-ra leadott mérkőzésükön az egyébként is gyenge csapat tartalék játékosait küldte pályára Waltner, könnyű pontokhoz juttatva ezáltal a tolna megyeieket. Nem titkoltan azzal a szándékkal lépték ezt meg, hogy a Kisvárda ellen a legerősebb kezdőjükkel tudjanak kiállni. Legyünk őszinték, ettől a legerősebbnek vélt kezdőtől sem kell senkinek sem rosálni, mert több évtizedes negatív rekordokat voltak képesek megdönteni. Viszont szurkolóbosszantónak tökéletesen megfeleltek ebben a szezonban. Erről leginkább a Loki szimpatizánsai tudnának mesélni, de a diósgyőriek sem fognak értük könnyeket hullatni. Meglátásom szerint azt a terhet, amit a mostani mérkőzésre Waltner tesz a nyakukba, nem lesznek képesek feldolgozni Ádám Martinék és újabb rekordot döntve begyűjtik a 25. vereségüket is.

Nem könnyű, de nem is reménytelen a kiesés ellen folytatott küzdelem a Kisvárda szempontjából. Hogy még reményteljesebb legyen ez a csata a folytatásra is, ehhez most mindenféleképpen győzniük kell a vendégeknek. Tisztában van ezzel mind a szakmai stáb, mind a csapat, mind a szurkolók. Ennek megfelelően végezte mindenki a dolgát az elmúlt napokban. A ZTE elleni hétközi hazai sitt nem esett ugyan jól senkinek sem, de nem is élték meg tragédiaként a szabolcsiaknál. Játékban rendszeresen jól teljesítenek Lucas-ék, viszont a helyzetkihasználásukon sürgősen javítaniuk kell. Ezért a legnagyobb feladata Bódog Tamásnak a hátralévő mérkőzésekre, hogy megtalálja azt az ideális játékrendszert, amely eredményességgel is párosul. Tischler Patrik játéka előtérbe kerülhet és elutazott a kerettel az a Claudiu Bumba is, aki a ZTE elleni mérkőzést sérülés miatt kihagyta. Információim szerint ritka szurkolói gesztussal indultak Kaposvárra a kisvárdaiak. A Várkerti Vitézek a csapatbusznál meglepték kedvenceiket, hogy a futballisták már az indulás pillanatától kezdve érezzék, velük vannak, ők is mindent megtesznek a remélt vasárnapi győzelemért.

Bosszú vs. szeretet. A népmesékben is a jó elnyeri jutalmát.

Kaposvari Rakoczi FC - Kisvarda: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp