Az utolsó fordulóhoz érkezett a német Bundesliga, ahol a lényegi kérdések már eldőltek. Egyedüli kérdés a kieső személye (Bremen-Düsseldorf), valamint a Bajnokok Ligájában induló csapatok köre. A Bayern München már bajnok, de az volt az előző fordulóban is a Freiburg ellen, és mégis szétszedték Sallaiékat. Egy félidő alatt ledarálták a 3-1-et. Őszintén megmondom, én nem látok minőségbeli változást akkor, ha épp nem játszik egy-két alapember a csapatból. A Freiburg ellen is ott volt a kezdőben Sarpreet Singh és Mickael Cuisance, de a támadójátékban ez nem okozott fennakadást. Tehát ha Hansi Flick mester épp pihentetni fog néhány arcot, még akkor is ugyanazt tudják játszani. Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy Robert Lewandowski játszani fog, mert ő góltermelésre állt be, ha nem is állítja már be Gerd Müller csodacsúcsát, de egy magabiztos gólkirályi cím dukálna neki.

Épp ezért nem tartom reálisnak ezt a szorzót, mert szerintem jelenleg jóval fölötte áll most mindenkinek a Bayern München. A Wolfsburg idegenben tényleg jól játszik, több alkalommal is megmutatták ezt, de hazai pályán legutóbb a Freiburggal sem bírtak úgy, hogy 2-0-ra vezettek már. Nem elképzelhetetlen az sem, hogy Oliver Glasner edző is pihentet pár játékost, hiszen sem előre, sem hátra nem mozoghatnak már a tabellán, teljesen érdektelen meccs elé néznek. Ha a Bayern Münchennek sikerülne kikapcsolni Wout Weghorst-ot a játékból – és miért ne sikerülne – akkor nem tudok olyan embert a Farkasoktól, aki gólt tudna lőni hazai oldalon.

Szóval én úgy vélem, a hazai pályán haloványabb, idegenben viszont jól játszó Wolfsburg könnyedén kikaphat a Bayern Müncenhtől, a hendit is jónak érzem.

VfL Wolfsburg - Bayern München: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp