Hazai győzelem a tippem ennél a Leicester City - Brighton & Hove Albion angol élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél, hiszen a Leicester City FC-től elvárható lenne az otthoni siker. Főleg annak tudatában elvárható ez, szerintem, hogy az 54 pontos Leicester City FC jelenleg 3. helyezett a Premier League tabelláján, s elvileg, az éremszerzés reményében, ott is szeretne maradni. Az észak-ír Brendan Rodgers menedzser csapatának eddigi mérlege: 30 mérkőzésen 16 győzelem, 6 döntetlen, 8 vereség, 59-29-es gólarány. Nyernie illene az 54 pontos hazai együttesnek, hiszen mögötte levő vetélytársa, az 51 pontos londoni Chelsea már csak 1 győzelem távolságra van és mivel szintén érmet akar szerezni ebben az idényben, biztosra vehető, hogy "hajtani" fog a hátralevő meccseken. Az csak amolyan kis előnyt jelenthet a Leicester City FC számára, hogy a Chelsea következő ellenfele a Manchester City lesz.

A Leicester City FC-nél akár úgy is lehet gondolkozni, hogy a Brighton & Hove Albion együttese után éppen a közvetlen rivális Chelsea lesz az ellenfél. És az már most borítékolható, hogy az amolyan "hatpontos" mérkőzés lesz, amelyiken mindkét érdekelt fél vélhetően a legjobb tudása szerint próbál majd játszani. Jelenleg 3 pont a Leicester City FC Chelsea-vel szembeni előnye. Ám nekik nyilván jobb lenne a minél nagyobb távolság. Ezért viszont nyerni kellene a Brighton elleni hazai meccsen. Mert ha most nyerni fog a Leicester City FC, akkor csinálhat majd bármit a Chelsea, nem fog tudni előzni.

Hiányzók: Ricardo Pereira, Dennis Praet és Daniel Amartey, illetve Jose Izquierdo és Steven Alzate. Van tétje ennek a találkozónak, hiszen alighanem most fog eldőlni, hogy ennek a bajnokságnak a végén dobogós lesz-e vagy nem lesz dobogós a Leicester City FC.

Tipp: győz a Leicester City FC.

Leicester City - Brighton & Hove Albion: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp