A Zalaegerszeg megnyugodhatott, a Budapesti Honvéd elleni magabiztos 2-0 után biztossá vált a bennmaradásuk. Annyira jól szerepelnek az újraindulás óta, hogy jelenleg az 5. helyen tanyáznak. Innen már nem juthatnak feljebb, mivel a 4. helyezett Puskás Akadémia elérhetetlen távolságban van tőlük. A Honvéd elleni 2-0 lehetett volna 5-0 is, annyira fölényben játszottak.

Az Újpest ismét kikapott a már bajnok Ferencvárostól 1-0-ra. Ezzel jelenleg a 9. helyen állnak, és 37. pontjuk van, ami azt jelenti, hogy a kiesés réme nem múlt el. Vélhetően sikerül nekik bennmaradni, mivel a Kaposvárral játszanak még az utolsó fordulóban, az pedig a tuti 3 pont kategóriája. A Paks Debrecenbe megy ekkor, vélhetően ah a mérkőzés fog mindenről dönteni. Tehát jó helyzetben vannak a lilák, jövőre is elsőosztályúak maradnak. Simon Krisztiánról csak jókat tudok mondani, kiváló formában van.

Mi várható? Szerintem Márton Gábor edző ismét egy felforgatott kezdővel kezd neki a meccsnek, ami azt jelenti, hogy nagyjából azt csinálhat a mérkőzés elején az Újpest, amit akar. Ellenben a második félidőre megint beküldi a pihentebb támadóit, és akkor a fáradó hazai védők ellen fickándozhatnak. Radó András legutóbb nagyon ráizgult a gólokra, mindent elönzőzött, szerintem Márton jól lecseszte őt, tehát összjátékban is jobbak lesznek. Tehát az Újpest megy előre a mérkőzés elején, be is találhat a még frissebb Simon Krisztián, aztán azonban a második félidőre a Zalaegerszeg is odateszi magát. Mindkét csapat lőhet gólt.

Újpest FC - Zalaegerszegi TE: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp