Az OTP Bank Liga előző fordulójának zárótalálkozója után annyira felbosszantottam magam, hogy megfogadtam, egy életre elengedem ezt a semmirekellő, gyanús eredményektől hemzsegő ligát. Az a gyomorforgató gyalázat ami a DVSC-DVTK találkozón ment, már az én tűrőképességemet is meghaladta.

Azután mégiscsak átértékeltem a helyzetet és úgy gondoltam, ha szorult még fikarcnyi tisztesség ebbe a ligába, akkor annak a Mezőkövesd-Debrecen találkozó kapcsán elő kell jönnie. Ha így lesz, akkor nem kérdés, hogy a hazai, jelenleg 3. helyen tanyázó "Matyók" legyőzik a 11. kieső helyen álló debrecenieket.

Ha valakikről elmondható hogy rosszkor jött számukra a bajnokság megszakítása, akkor azok pontosan a mezőkövesdiek. Amit addig felépített Kuttor Attila és csapata már-már veszni látszódott. De jött az előző forduló, és a Fehérvár hősies legyőzésével olybá tűnik, hogy kezd helyreállni a világ rendje. Jelenlegi pozíciójuk nemzetközi kupaszereplést ér, amit biztosak lehetünk benne, hogy szeretnének megtartani. Ezért bízhatunk Kuttorékban, ezért bízhatunk abban, hogy a saját céljaikat helyezik előtértbe és nem az ellenfél kínját. Ha így lesz, akkor a jól bejáratott 3:1-el nehezítik tovább a debreceniek életét.

Azokét a debreceniekét, akik az előző fordulóban "parádés" játékkal kivégezték ugyan Feczkó Tamás Diósgyőrét, csak legalább az utózöngéjét ne tudnánk ennek a "kivégzésnek". Abból tisztán leszűrhető, hogy mennyi volt ebből az önerő és mennyi az ellenfél segítsége. Ez a diósgyőri "ajándék" még vissza is üthet Kondás Elemér csapatának, mert azt hiszik, hogy tényleg jók. Ilyenkor vetődik fel bennem a kérdés, eddig miért nem mutatták? Mert igazság szerint nem jók és a Loki játékosok fejében is hatalmas zűr van. Elég csak Bódi Ádám korábbi felesleges kiállítására , vagy Tomas Kosicky fojtogatós jelenetére gondolnunk, a legutóbbi agyonnyert meccsen. A káosz netovábbja számomra az, hogy most az a Nagy Sándor fogja a kapuban helyettesíteni Kosicky-t, akit hivatalosan már a keretből is kizártak, de mivel valakinek a valakije, ezért csak a kezdőből tehette ki Kondás. Olyan szösszeneteket már fel sem emlegetek, hogy a Nagyerdőt egy-egy Loki meccs alkalmával rohamrendőrök lepik el, mert félnek a szurkolói reakcióktól.

Koromnál fogva láttam, átéltem már sok mindent a magyar foci kapcsán, ezért rábiztosítok a tippemre, de kizártnak tartom, hogy vesztesként kelljen kiértékelni.

Mezőkövesd - DVSC Debreceni: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp