Talán a www.sportfogadas.org női olvasói már csak azért is figyelmesebbek lehetnek erre a St. Gallen - FC Zürich svájci élvonalbeli bajnoki mérkőzésre, mert van a hazaiaknál egy Adonisz. Bár szerintem az albán ősökkel rendelkező, de már Svájcban, egészen pontosan Bázelben, született 23 éves hátvéd Adonis Ajeti nem fog szerepelni a listavezető házigazdák csapatában. Valószínűleg egyrészt azért nem fog játszani, mert vannak nála jobb hátvédek is az FC St. Gallen együttesében, másrészt pedig azok a nála jobb teljesítményre képes védők mindannyian egészségesek és játszhatnak.

Ugyanis jelenleg éppen olyan helyzetben van a 48 ponttal éllovas FC St. Gallen (eddigi mérlege: 24 mérkőzésen 15 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség, 53-32-es gólarány), hogy nem engedheti meg magának a kísérletezgetéseket. Főleg akkor nem engedhet meg magának semmilyen "lazsálást" Svájc legrégebbi fociklubja, amikor nagyon hosszú történetének éppen harmadik bajnoki címe felé halad. Az 1879-ben alapított fociklub nyert egy bajnoki címet a múlt század elején, majd pedig nyert egy másik bajnoki címet a múlt század végén. Ennyi. Szerintem az a fociklub, amelyik 141 év alatt mindössze csak 2 (kettő) bajnoki címet bírt nyerni, s most esélye van a harmadik bajnoki cím megnyerésére, az a klub nem fog "szórakozni", hanem a feladatra koncentrál. Akkor meg pláne így tesz, ha az őt üldöző vetélytársnak szintén 48 pontja van és csak a jobb gólkülönbség dönt az FC St. Gallen javára (Sankt Gallen +21 gól, Young Boys +15 gól).

Az is bizakodásra adhat okot, hogy a góllövőlista második helyén levő hazai csatár, Cedric Itten, a jelek szerint jó formában van. Úgy vélem, hogy eléggé motiváltak lehetnek abban a hazaiak, hogy legyőzzék a 6. helyezett zürichi vendégeket.

Tipp: győz az FC St. Gallen.

St. Gallen - FC Zürich: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp