Még csak öt forduló telt el a bajnokságból így még túl sok következtetést nem lehet levonni az erőviszonyokból, de egy dolog biztos. A Molde idén is a legnagyobb bajnokesélyesnek számít, különösen igaz ez úgy hogy legnagyobb riválisuk a Rosenborg csapnivalóan kezdte az idényt és már most tetemes hátrányba került. A csapat az előző fordulóban ugyan búcsút mondhatott 100%-os mérlegének egy kései gólnak köszönhetően, még mindig veretlenek és magabiztosan játszva, sok gólt lőve intézik el sorban ellenfeleiket. Egy hangyányit szomorúak voltak a Kristiansund elleni utolsó perces büntető miatt, de hozzátették azt is hogy igazságos döntetlen született hiszen talán most először nem pörögtek úgy ahogy azt megszokhattuk tőlük, annak ellenére hogy a lasztit most is több mint 60%ban birtokolták. A pontvesztés még jobban felpaprikázta őket, hazai pályán szerintem ma ismét könnyed győzelmet arathatnak.

A Mjondalen két éve került fel a legjobbak közé. A bemutatkozás nem sikerült valami fényesen, egyetlen ponton múlt az hogy ismét csak a másodosztály tagjai legyenek. Most ha ránéznek a tabellára maximálisan elégedettek lehetnek, de a sorsolásuk egészen eddig igen kedvező volt. Ha megnézzük két győzelmük van amiből az egyik a friss feljutó Aalesund elleni, a másik pedig egy nehezen kiszenvedett 1:0 a teljesen vakon levő 0 pontos Sarpsborg 08 ellen. Ettől azt hiszem nem kell elájulni és idővel szépen visszafognak csúszni a tabellán oda ahova a keretük értéke is besorolja őket valahova az utolsó 3-4 hely egyikére.

Ha az egymás elleni meccseiket nézzük is hatalmas fölényben a Molde. Hat tétmérkőzés hat győzelem, Ma meglesz zsinórban a hetedik sikerük is.

Molde - Mjøndalen: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp