A biztos BL helyért hajtó bergamoiak látogatnak a stabil középcsapat, Cagliari otthonába.

Az olasz bajnokság messze legtöbb gólt szerző csapata az Atalanta, 29 meccsen szerzett 82 találatuk kiemelkedik a mezőnyből, és ha tartják magukat ehhez a gólátlaghoz, a következő 9 meccs alatt bőven szerezhetnek 18 gólt, hogy elérjék a mágikus 100-as határt. Kezdésnek ehhez remek lehetőség a Cagliari elleni meccs. Egyértelműen minőségbeli különbség van a két csapat között, bár a kényszerpihenő utána a hazaiak sem jöttek ki rosszul a folytatásra, de messze nem találkoztak olyan játékerővel, mint amit az Atalanta képvisel. A vendégek az elmúlt 4 meccsükön 12 gólt lőttek, és azért volt abban Napoli meg Lazio elleni meccs is, ez mutatja mennyire rendben van a csapat manapság. Ugyan Ilicic valószínűleg nem fog játszani, de Zapata, Pasalic, Papu Gomez 100%-on pörög az elmúlt fordulókban, és ha gond lenne Muriel is besegíthet a támadásokban.

A vendégek utolsó 9 Serie A meccsükön megrúgták a mostani tippem zöldüléséhez szükséges két gólt, igaz az egymás elleniken nem szoktak gól gazdag meccsek születni, de szerintem ez most máshogy lesz. A Cagliari az elmúlt 9 otthoni bajnoki meccséből 8-on minimum 2 gólt kapott, és elég izgalmas gólos meccseket játszott a közelmúltban.

Úgy gondolom az Atalanta hozni fogja az egész szezon alatt mutatott jó formáját, és a Cagliari sem lesz hűtlen az otthoni 3,9-es gólátlagához. Ha minden a terv szerint megy, akkor egy remek meccs kerekedhet ebből, ahol a vendég oldalon jönni fognak a gólok.

Cagliari - Atalanta: Atalanta által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp