Ezúttal az olykor érdekes eredményeket produkáló svájci focibajnokságból választottam ki egy mérkőzést tippelésre. Egészen pontosan a svájci élvonalbeli bajnokságról és onnan a Neuchatel Xamax - FC Zürich találkozóról van szó. Az itten tényleg teljesen mellékes, hogy személyes érintettség is van a dologban és Neuchatel (Neuenburg) városba és környékére bármikor érdemesnek tartom visszatérni némi időszakra (mint ahogyan bárhova másik helyekre egész Svájcban is), ám fogadás szempontjából leginkább az van, hogy hátha. Vagyis hátha lesz egy újabb érdekes eredmény a svájci focibajnokságban és nyerni bír majd idegenben a vendégcsapat.

Ugyan tényleg igaz ez a "hátha" dolog, ám azért természetesen nem egészen hasraütés módjával választottam ki magamnak tippelésre ezt a Neuchatel Xamax - FC Zürich találkozót és a vendégsikert. Azért az is igaz, hogy a 41 ponttal 6. helyezett zürichi alakulat majdnem ugyanúgy teljesít idegenben, mint ahogyan saját pályáján csinálja, miközben a Neuchâtel Xamax általában nagyon gyengén teljesít otthon és csak egészen picivel jobban idegen környezetben (FC Zürich idegenben: 14 mérkőzésen 5 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség, 17-23-as gólarány; illetve Neuchatel Xamax otthon: 14 mérkőzésen 2 győzelem, 3 döntetlen, 9 vereség, 14-23-as gólarány). Szerintem lehet némi keresnivaló egy olykor érdekes eredményeket produkáló focibajnokságban, ahol az otthon szereplő együttes pocsékul teljesít hazai pályán, s ellenfele pedig éppen olyan vendégcsapat, amelyik nagyon gyakran játszik jól idegenben.

Még az is van, hogy ha a hazaiaknál sikerül "lekapcsolni" Raphael Nuzzolo 37 éves csatárt, akkor a veterán focista nélkül a házigazda Neuchatel Xamax támadójátéka gyakorlatilag egyenlő lehet a nullával.

Tipp: gyöz az FC Zürich.

Neuchâtel Xamax - FC Zürich: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp