A svájci Challenge League sorozatomból természetesen kihagyhatatlan a bajnoki döntőnek is beillő Lausanne - Grasshoppers rangadó, ahol az első helyezett fogadja a másodikat. Hazai győzelem esetén eldőltnek tekinthető a liga bajnoki címe, viszont egy estleges vendégsiker még érdekessé teheti számunkra a fennmaradó négy fordulót. Mivel rangadóról beszélünk nehéz ezt megtippelni végeredményileg. Góloknál egy kis torpanást látok a csapatok góltermését illetően, tehát ezzel sem muszáj nekünk foglalkozni. Viszont kutatásaim során találtam egy felettébb feltűnő statisztikai adatot. Én ebben látok fantáziát, ráadásul az oddsa is teljesen baráti.

A tipp maga pedig nem más mint az, hogy a Lausanne félidőben nem fog vereségre állni. Ez gyakoriság alapján erős tippnek tűnik és Asian Hendikeppel játszva döntetlen esetén is pénzünknél maradunk.

A bajnoki szünetet követően nehezen talált rá a helyes útra az akkor toronymagasan listavezető Lausanne. Szerencséjükre ismét kezdenek életjelet adni magukról Giorgio Contini fiai, mert a pontelőnyük már vészesen kezdett elfogyni. Most olybá tűnik, hogy ismételten felvették a bajnokság ritmusát és egy hármas győzelmi sorozatot kiépítve, önbizalommal telve várhatják a "Szöcskéket". A legutóbbi, a Kriens elleni vendégfellépésüket megtekintve mondhatom, hogy játékban is nagyon kompakt benyomást tettek rám a kék-fehérek. Nem szakmabeliként csak egyetlen kritikai észrevételem volt edzőjükkel szemben, én az eredmény alakulásának tükrében már hamarabb lecseréltem volna a Turkes - Koura ékpárt.

A Kádár Zoltán igazgatta Grasshoppers játéka ellenfelükkel ellentétben már hetek óta rendben van. A bajnoki szünet óta verhetetlenek, pedig volt egy-két olyan találkozójuk amikor rezgett a léc. Én a Vaduz elleni találkozójukat tekintettem meg teljes egészében. Akkor egy gyalázatos első félidőt követően tudtak 0:2-ről felállni úgy, hogy mindezt az akkori legnagyobb riválisuk otthonában tették. Most szintén a mostani legnagyobb riválisukhoz látogatnak Nassim Ben Khalifa-ék, kíváncsian várom mi sül ki ebből. Kádár is próbálta pihentetni legjobbjait a legutóbbi Chiasso elleni hazai bajnokin, de nüanszokon múlt, hogy nem cserélte el magát.

A két csapat között jelentős különbség mutatkozik a Lausanne hazai és a Grasshoppers idegenbeli félidei teljesítménye között. A hazaiak kilencszer álltak győzelemre és hatszor döntetlenre félidőben. Vereségre még soha nem álltak a bajnokság során. A vendégeknél ez a félidei mutató 3 - 6 - 5 és ezt tudják feljavítani egy 7 - 5 - 2-es mutatóvá a meccsek végére.

Ebből nekem egyértelműen az jön le, hogy a Grasshoppers kifejezetten második félidei csapat, így joggal bízhatunk abban, hogy nem dől be a tippünk.

Lausanne-Sport - Grasshopper: Ázsiai hendikep – 1. félidő - Asian Hendikep tipp