A múlt héten elszenvedte el első, majd nyomban második vereségét is a Kristiansund együttese. Sok idejük nem volt a siránkozásra, mivel vasárnap jön az újabb erőpróba és javítási lehetőség az oslóiak ellen.

A két vereségük közül leginkább az első volt meglepő, hazai pályán a Stabaek ellen. Szinte hihetetlen, de megtörtént ugyanaz, mint tavaly. Akkor is a KBK alakított ki több helyzetet, viszont a végén egy kontra révén el tudott menni a vendégcsapat és gólra váltotta a kevés helyzetének egyikét. A csapat tartását mutatja azonban, hogy pár nappal később igencsak megszorongatta a szárnyaló Bodot idegenben. Vezettek, majd a 80. percig tartották az 1-1-et, amit egy bombával tudtak a hazaiak megbontani. Ami szembetűnő volt a meccsen leginkább, hogy mennyire kevés helyzetet tudott kialakítani a Bodo. Tekintve, hogy a Molde is ugyanígy járt pár hete Kristiansundben, ki lehet mondani, hogy az elmúlt két forduló eredménye ellenére ez a gárda nagyon jó erőkből áll és mindenki számára kínszenvedés lesz legyőzni őket.

Ez alól a Valerenga se kivétel, ahol a dolgok kezdenek összeállni. Fagermo mester vezetésével szépen gyűjtögetik a pontokat és jelenleg a harmadik helyen állnak. Gyorsan tegyük azért hozzá, hogy a sorsolásuk igen előnyös volt eddig, miután se a Moldéval, se a Bodovel nem találkoztak eddig, míg a Rosenborg ellen szerencsés módon mentettek egy pontot meg. Az alsóházban lévőket szoros meccseken (max egy gól) de verik, és ez elegendő ebben a kiegyensúlyozott mezőnyben. Ettől függetlenül a 3-4. helyért óriási verseny várható és ebbe komoly beleszólása lesz mindkét együttesnek.

Az én számításaim szerint a KBK-t otthon nem nagyon fogják megverni. Tavaly egyedül a Stabaek volt erre képes és könnyen lehet, hogy ez idén is így lesz. A Bodo ellen egy nagyon príma játékot nyújtottak és a múlt heti Stabaek elleni meccs pedig megmutatta, hogy mindenki ellen teljes erővel kell előre menniük. Véleményem szerint nem fognak kikapni vasárnap este.

Kristiansund BK - Vålerenga: Dupla esély - Dupla esély tipp