A tabellán nincsen nagy különbség a két csapat között, viszont szerintem motivációban azért igenis van különbség. Már csak ezért is a hazaiak győzelmére tippelek ezen az AC Milan - Bologna olasz élvonalbeli bajnoki mérkőzésen. A házigazda AC Milan eddigi mérlege: 33 mérkőzésen 15 győzelem, 8 döntetlen, 10 vereség, 48-42-es gólarány; a vendég Bologna eddigi mérlege: 33 mérkőzésen 11 győzelem, 10 döntetlen, 12 vereség, 47-52-es gólarány. Az AC Milan 7. helyezett 53 ponttal és a Bologna pedig 10. helyezett 43 ponttal.

Az jelentheti a két csapat közötti különbséget, és egyben a hazai együttes motivációját is, hogy az AC Milan még kijuthat a nemzetközi porondra, míg az ellenfél Bologna már nem kvalifikálhat nemzetközi mérkőzésekre és már nem is eshet ki. Vagyis: elvileg az AC Milannak még van cél, amiért küzdhet, míg a Bologna számára már nincs semmi hasonló. Tehát ha tényleg úgy fognak zajlani a történések, ahogyan itt jó alaposan kigondoltam, akkor a milánói csapatnak lesz miért "hajtania" és a bolognai együttesnek pedig már nem igazán lesz miért "hajtania". Elvileg győzni fog az otthon játszó AC Milan. De szépen kigondoltam... Mindössze annyi marad már, hogy meg is kellene valósulnia.

A hiányzók tekintetében (a brazil Lucas Paqueta, a szintén brazil Leo Duarte, az argentin Mateo Musacchio és a spanyol Samu Castillejo, illetve a holland Jerdy Schouten és a paraguay-i Federico Santander) sehol nem vélek hátráltató problémát. Nekem úgy tűnik, hogy ha az AC Milan hazai környezetben is "hozni" tudja az utóbbi hetekbeli jó teljesítményét, akkor nem lehet semmi izgalom azzal a hazai győzelmes tippemmel. Főleg akkor nem lehet semmi probléma ezzel, ha még a svéd-bosnyák Zlatan Ibrahimovic is csak megközelítőleg úgy fog játszani, ahogyan tud ő focizni.

Tipp: győz az AC Milan.

AC Milan - Bologna: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp