Papíron nagyon-nagyon egyszerű feladata van a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) csapatának ebben a fordulóban - és, persze a bajnokságban még hátralevők mindegyikében is -: győzni kell, mert bármilyen egyéb másik eredmény a bajnoki cím elvesztéséhez vezethet. Természetesen csakis papíron ilyen nagyon-nagyon egyszerű a feladat, mert hiszen a valóságban, azaz a focipályán már egyáltalán nem az. Sőt! Ugyanis az lenne az elvárás a kolozsvári csapattól, hogy Románia fővárosában, az utóbbi években az ország egyik legjelentősebb focicsapatának számító FCSB otthonában kellene nyerjen. Vagyis a feladat tipikusan azok közé tartozik, amelyeket könnyű mondani, viszont nehéz megcsinálni. És legfőképpen, persze, kívülállóként még könnyebb mondani.

Három fordulóval a román élvonalbeli bajnokság befejezése előttre már annyira tisztult a kép, hogy már csak két csapat küzd a bajnoki címért, éspedig a 41 ponttal 1. helyezett CS Universitatea Craiova és a 40 ponttal 2. helyezett Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj). A többiek már nem számítanak bele ebbe a küzdelembe. Az előbb említett csapatoknak elvileg mindhárom hátralevő bajnoki mérkőzésüket a bajnokság befejezéséig meg kellene nyerniük. Ám, persze, nem fogják ezt megtenni, hiszen az utolsó fordulóban éppen egymás ellen fognak játszani. Amennyiben addigi meccseiket megnyerik, akkor az az összecsapás lesz a "bajnoki döntő", a bajnoki cím sorsáról döntő mérkőzés. Ismétlem, hogy ez csakis abban az esetben lesz így, ha addig mindent nyernek ezek az együttesek. Mert ha nem történik így, akkor az lesz, hogy a pontot veszítő ki fog szállni a küzdelemből és riválisa lesz bajnokcsapat.

Ennél az FCSB - CFR Cluj mérkőzésnél szerintem az lehet a vendégek szerencséje, hogy a bukaresti együttes pocsék formában van. Ilyen körülmények között talán lehetséges lehet a kolozsvári vendéggyőzelem. Azért mondom, hogy talán, mert amúgy szinte biztos a dolog, szóval azért csakis "talán", mert sajna elfordulhat azért az is, hogy a kolozsváriak ellenfelei azért kapnak "segítséget", hogy nehogy már erdélyi csapat legyen bajnok, akkor amikor akár oltyán csapat is lehet bajnok.

Tipp: győz a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj).

FCSB - CFR Cluj: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp