Érdekes szempontból is lehet nézni a mérkőzést, ami mindenképp gondolkodásra késztet: Ivan Juric, a Verona trénere Gian Piero Gasperini tanítványa. Genovában ugyanis amikor Gasperini volt a vezetőedző, akkor először mint játékosa volt ott Juric, aztán visszavonulása után másodedzője lett. Szóval ki ismerhetné jobban Gasperinit, mint Juric?! Ugyanaz a mentalitás jellemzi őket, ugyanúgy a nyílt játék, a támadófelfogás vezérli őket. Való igaz, hogy a Hellasnak ez még nem megy annyira, be-be csúszik néhány laposabb mérkőzés, de ha bekapnak egy olyan ellenfelet, amelyik nem csak betonozik, akkor lehet adok-kapok. Például ilyen volt a Sassuolo elleni mérkőzés, amely 3-3-ra végződött, na de milyen események zajlottak… Jó volt nézni azt a meccset!

Az Atalantát egyetlen cél vezérli: be akarja állítani a Torino 1947-48-as szezonban felállított rekordját a rúgott gólok tekintetében (105). Vagy 70 éve nem rúgott senki a Serie A-ban 100 gól felett, a bergamóiak most 93-nál járnak, vissza van még a Verona-Bologna-Milan-Parma-Inter ötösfogat, tehát nem lehetetlen küldetés a 110 gól sem, csak annyi kell, hogy meccsenként 3-4 gólt rúgjanak. Utána pedig jön a PSG a BL-ben, akit szénné fognak szedni. A bajnoki cím szerintem nem realitás a vendégeknél, majd jövőre, de motiváció még éghet bennük.

Az Atalantában a jelen állás szerint pihenni fog Ilicic és Muriel, helyettük Malinovski, Gomez és Duvan Zapata fog rohamozni. Én bízom a gyors gólokban, mert a Verona nem állhat be védekezni, arra nem alkalmas a Kumbulla-Gunter-Empereur hármas. Itt Juricnak csak az lehet megoldás, hogy ők is felveszik a kesztyűt, és támadnak. Az Atalanta imád az első 10 percben gólokat lőni, és képes arra, hogy 5 percen belül rúg gyorsan hármat. Ez egy taktikai eleme, hogy a gól után megzavarodott ellenfelet letámadják, és gyorsan rúgnak még egyet. De megnéznék egy 6-5-ös végeredményt...

Hellas Verona - Atalanta: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp