A dobógóért is még nyílt a verseny Spanyolországban, az Atletico Madrid mellett a sevillaiak is pályáznak rá, bár kevés az esély, de egyidőben kezdődnek a meccsek, és egy esetleges Atletico buktával még odaérhetnek a bronzéremre.

Lopetegui kezei alatt stabil kis csapat lett a Sevilla, a Bajnokok Ligája szereplés megvan, nézhető fotballt játszanak, megvannak a kreatív és a kemény emberek is, a Real és Barcelona mögött fix helyük lesz a jövőben is. A Ramón Sánchez Pizjuánba nem nyerni járnak a csapatok, idén még veretlenek, és ennek a jó hazai szereplésnek köszönhetően is érnek majd oda a BL-re. Rengeteg helyzetet alakítanak ki, Ocampos, Jong, Haddadi veszélyes trió elől, szélekről rendre érkeznek a veszélyes beadások, viszont most abban is lehet bízni, hogy a valenciai védelem dobja majd le a láncot.

Valenciában nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt megérdemelnék, az újraindulás óta háromszor győztek, azt is otthon, és a tabella hátsó részén lévő csapatokat tudtak két vállra fektetni. Idegenben teljes betli, ha csak az idegenbeli tabellát néznénk, akkor a Valencia majdhogynem kieső csapat lenne, utoljára tavaly decemberben tudtak nyerni a bajnokságban a Levante vendégeként. Közben megszellőztették, hogy a fél csapat távozhat az átigazolási szezonban, a klubtulajdonossal sem túl jó a kapcsolat, gyakorlatilag minden adott, hogy zárásként egy nagy pofonba beleszaladjanak.

Összességében adott egy hazai pályán majdnem veretlen Sevilla, egy idegenben botladozó, alig nyerő Valencia, nem lehet más csak hazai győzelem, és nem is kevéssel, ilyen 3/4-0 látok ebbe aztán majd kiderül.

Sevilla - Valencia: Sevilla által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp