Tudom, hogy mindenki szereti Gennaro Gattusot, és állítják, hogy helyrehozta a Napoli játékát, de én ezt csöppet másképp látom. Szerintem semmit sem javult Ancelotti-hoz képest a csapat játéka, Gattuso egy mélyebb, és biztosabbnak mondott pozícióból indítja az akciókat, de semmi több. Én nem látok nagy javulást a csapat körül, a kupát nagy szerencsével húzták be. Előrejátékban kiváló focisták alkotják a keretet, akiket kicsit megköt Gattuso felállása, de hátul akármennyire gyakoroltathatja a „tolódást”, attól még középszerű marad a Napoli. Miért mondom ezt? Nézzünk az eredménylistára: a Napoli a Juventus elleni kupadöntőn és az azt követő Verona elleni meccsen kívül nem hozott le kapott gól nélkül mérkőzést! 8 meccs, 11 kapott gól, június 23. napja óta nem mindig zörrent a hálójuk! Pedig volt közte a Spal és Udinese elleni hazai találkozó is, mégis képtelenek voltak a clean sheet-re. Ha nem kötné meg a csatárok kezét Gattuso a kötöttebb játékkal, akkor simán meglőnék a 3-4-et meccsenként, így viszont mindig izgulniuk kell a végén, mert kalkulálni kell a meccsenkénti egy-két hibával hátul (például legutóbb a Parma két büntetővel nyert ellenük, ott is megvolt a két hiba). Most Arkadiusz Milik visszatérhet a kezdőbe az eltiltása után, én úgy gondolom, hogy ő lőhet egy gólt!

Épp a fentiek miatt nehéz elhinnem, hogy a Sassuolo ne tudna betalálni nekik. Francesco Caputo a tipikus olasz center prototípusa, aki ráadásul jó formában játszik mostanában. Utolsó 6 mérkőzéséből ötször betalált, legutóbbi négy mérkőzésén gólt szerzett. Ahogy mondtam, tipikus olasz mentalitással rendelkezik, nem lesz soha élcsapat játékosa már, de tudja hozni az egy-két helyzetből a gólt. A Sassuban Jeremie Boga legutóbb a Milan ellen lesérült, az nagy baj, mert baromi jól mozog a srác, de helyette Lukas Harasdin is jó megoldás lehet egy-egy mérkőzésre. Szerencsére a kattant Mehdi Bourabia eltiltott, ő egy vadállat, legutóbb a Milan ellen is full felesleges szabálytalanságokat követett el. Ezért visszatérhet a kezdőbe a pihentebb Francesco Magnanelli, aki sokkal jobban össze tudja kapni a vendég csapat középpályáját.

Összegezve: lassan kipukkad Roberto de Zerbi mester Sassuolo-ja, az utolsó meccseken már nem játszottak olyan fényesen, de Caputo félelmetes formája predesztinálja a Napoli gyengébb formában lévő védelme ellen a góljukat. Szerintem ezért mindkét csapat lőhet gólt, mert a pihent lengyel (Milik) Consigli-nek bevarrhat egyet szintén. Jobb szorzót ad, mint a 2,5 gól felett, és egymaga a Napoli soha nem lesz képes overezni Gattusoval.

Napoli - Sassuolo: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp