Erről a meccsről nem lehet sokat írni. A bajnokság sorsa eldőlt Portugáliában, a Porto bajnok lett. A Braga-nak még van némi esélye a harmadik hely megszerzésére, ehhez csupán az kell, hogy legyőzzék a Portót, míg a Sporting kikap a Benficától. Valljuk be, ez nem nagyon elképzelhető szcenárió. Szóval én úgy vélem, nincs miért nagyon taktikázni a mérkőzésen.

A Braga nagy kedvencem, többször is írtam. Több mérkőzését is néztem, és tetszik az a letámadásra épülő játék, amit játszanak. Kiválóan tudják zavarba hozni a védelmeket a csatárok, Horta és Paulinho pedig jó formában vannak. Mondom ezt annak ellenére, hogy legutóbb a Tondela megverte őket 1-0-ra, csődöt mondott a takitkájuk. Paulinho versenyben van a gólkirályi címért is, a legnagyobb vetélytársa a Benfica csatára, Pizzi, aki egy góllal van előtte. Mint mondtam, Benfica-Sporting mérkőzést játszanak, ott nem fog fickándozni Pizzi.

Amit olvastam a Porto kapcsán, aszerint Sérgio Conceição edző a szokásos kezdőcsapatát küldi pályára, például az előző fordulóban eltiltott Pepe is pályára léphet. Én mégis úgy gondolom, lesznek még meglepetések a kezdőcsapatban. Mi értelme lenne komolyan venni ezt a mérkőzést, amikor keresztbe lehetne tenni a legnagyobb vetélytársuknak, a Sportingnak, ha itt mondjuk „kikapnának”. Szóval ha Sérgio Conceição edző egy B-csapattal lépne pályára, akkor a Braga könnyedén tudna gólokat szerezni.

Mindent összegezve, nem látnám értelmét, hogy túltaktikázzák a mérkőzést a csapatok, a Braga-nak mindenképp gólt kell lőnie, a Porto pedig felszabadultan játszhat a bajnoki cím megszerzése óta. Szóval simán lehet három gól a mérkőzésen, én erre szavazok.

S.C. Braga - FC Porto: Gólok száma - Felett/alatt tipp