Az Atalanta még sohasem végzett második helyen a bajnokságban. Úgy vélem, ez elég motiváló tényező lehet számukra, amellett, hogy ott van a legtöbb rúgott gól statisztika megdöntése is. Azért hangsúlyozom ezt, mert sokan úgy vélik, hogy a bergamói csapatnak már nincs bajnoki motivációja, kizárólag a PSG elleni Bajnokok Ligája mérkőzés élteti őket. Nem gondolnám ezt. Aki látta a Milan elleni játékukat, az elhiszi, hogy ott van bennük a tűz. A Milan ellen büntetőt hibáztak (Malinovsky), végig nyomtak, hajtottak. Ezzel együtt szerintem reális volt a döntetlen, nem érdemelt volna győzelmet a csapat. Toloi nagyon agresszív volt az egész első félidőben, nem véletlenül cserélte le Gasperini, de a sárga lapok miatt így is eltiltott. Josip Ilicic még mindig sérült, és Malinovsky a bénázása után biztosan kikerül a kezdőből. Helyén Mario Pasalic kezdhet újra, aki szerintem kiváló formában van, szeretem a játékát. Mindent összevetve nem hinném, hogy le fogja adni az Atalanta a meccset.

A Parma a másik oldalon két győzelemmel érkezik a meccsbe. A Napoli és a Brescia ellen is ott volt a játékukban a szerencse-faktor, szerintem nem érdemeltek győzelmet egyik mérkőzésen sem. Mindenesetre odaértek a légüres térbe, lényegében a játék öröméért focizhatnak. A csapatban eltiltott nincs, Gaston Burgman esete sajátos, mivel az előző mérkőzésen eltiltott volt, de azóta képes volt lesérülni.

Két faktort tartok érdemesnek megemlíteni. Az egyik Dejan Kulusevski, aki januárig az Atalanta játékosa volt, de Gasperini-nek nem kellett, kölcsönadta Parmába, ahonnan pedig elvitte őt a Juventus. Az előző mérkőzésükön (január 6.) is arra számítottam, hogy ez kellő motiváció lesz Kulusevskinek, de akkor 5-0-ra kikapott a Parma. Most viszont hiszem, hogy a jó formában lévő svéd betalálhat. A másik tényező a Bologna-Atalanta mérkőzés nézése közben jött elő. Az első 15 percben azt hittem, hogy fordítva támadnak a csapatok, úgy tűnt, mintha az Atalanta beragadt volna az öltözőben. Szerencséjük volt, hogy az a nyomás nem érett góllá. Viszont a Milan ellen ugyanezt láttam, Calhanoglu ki is használta ezt. Tehát két mérkőzés óta azt látom, hogy lassan pörögnek fel, kell nekik valami meccs-motiváló. Ez a motiváló erő szerintem Kulusevski – és az ő gólja – lesz most, így mindkét csapat szerezhet gólt!

Parma - Atalanta: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp