Míg a legtöbb európai bajnokság éppen befejeződött vagy az utolsó fordulóra készül, Skóciában a félbeszakított idény után már a következőt kezdik meg a hétvégén. Rögtön egy rangadó is terítékre kerül, a bajnokság harmadik legjobb csapata fogadja a másodikat (nem megsértve Gerrardékat, meglátjuk sikerül-e ezen változtatni).

Az Aberdeen évek óta masszív csapat, hozzájuk nem nyerni mennek az ellenfelek, még a nagyokat is megizzasztja és folyamatosan harcban van a dobogóért. Derek McInnes 7 éve irányítja megbízhatóan a csapatot, sok nagy csatát megélt. Nem volt nagy mozgás a keretben, a rutinos Jonathan Hayes visszatért a Celticből, így erősödtek is a hazaiak. Ráadásul sikerült megtartani a legnagyobb értéküket, a gólfelelős 23 éves Sam Cosgrove is maradt a csapatban. Ennek ellenére a héten jött a feketeleves, a Hibernians elleni felkészülési meccsen több hónapra kidőlt a sztár. Így komoly problémáik lehetnek majd a gólszerzéssel. Ráadásul a csatártárs Curtis Main is kihagyja a nyitómeccset, így a 21 éves tapasztalatlan Bruce Anderson feladata lesz a gólszerzés. Ezekhez a problémákhoz képest már majdnem részletkérdés is, hogy két alap hátvéd, Ash és Logan játéka is kérdéses.

A vendégeknél sem volt nagy mozgás, véglegesítették a két kölcsönembert, Defoe és Ionis Hagi is marad a klubnál. A kis Hagi a jövő embere lehet, az angol veterán pedig a skót bekkek között még mindig megrúgja a maga góljait. A nagy kérdés a Lille által vadászott sztár csatár, Morelos sorsa lesz, aki remek játékos, de kicsit forrófejű, így nagy pénzért szerintem el fogják adni, de utána dolgozhatnak majd a pótláson.

Mindkét csapat összeszokott magra épül, nagy újdonság egyiküktől sem várható. A vendégek támadói gyorsak és technikásak, ha nekik teret adnak, akkor szétkapják a védelmet. Ráadásul csatárok nélkül nehéz belemenni az adok-kapokba, így nagyon meglepődnék ha McInnes nem minden eszközzel megölni akarná a játékot. Fizikai csatában nem annyira jók a Ramgers csatárai, régóta vadásznak már egy erőcsatárt B tervnek, talán majd Morelos árából összejön. Szó mi szó, ebben a helyzetben a hazaiak esélye a rombolás. A Rangers négy felkészülési meccset játszott és mindegyiket könnyedén nyerte, kapott gól nélkül, a forma tehát adott. Úgy gondolom az elöl tartalékos hazaiak a 0-0-ra mennek rá. Egyébként szerintem ez nem fog összejönni, de elég jól van belőve a hendikep line, a sima V pedig rosszul fizet, így inkább emellett az odds mellett döntök. A Rangers kapott gól nélkül nyer 2.35 de Skóciában sosem lehet tudni mikor jön össze egy 0-0.

Aberdeen - Rangers FC: Aberdeen által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp