Már régóta figyelem az MTK-át és Michael Boris edző tevékenységét. Nagyon profinak tartom őt, és a klubot is, szerintem az idei szezon kellemes meglepetése lesz a csapat játéka. A kupaelődöntőben a Budapesti Honvéd ellen két 0-0-át játszottak, de olyan fölényben voltak, hogy felborult a pálya. Mivel a másodosztály küzdelmeit nem folytatták, így hosszú idő állt rendelkezésükre a felkészülésre. És itt jön képbe a profizmus: olyan kiváló erőnléti edzőjük van, amelyik nem sok csapatnak. Már látszott ez a kupameccseken is, de a felkészülés során is látványos volt. Elmentek Szlovéniába edzőtáborozni, és mind a négy edzőmérkőzésüket megnyerték. A legnagyobb fizikai fáradtság mellett is képesek voltak győzni, például az első osztályú Koper csapatát 2-1-re verték!

A nyáron nagyon megerősítették a csapat védelmét: új kapust hoztak (Milan Mijatovic), jött két belső védő (Thiago Ferreira és Sebastian Herrera), balhátvéd (Barna Szabolcs – DVSC), és középpályás (Balázs Benjámin – UTE, és Myke Ramos), valamint a macedón bajnokság leggyorsabb csatára, Bojan Miovski. Kiválóra értékelem ezt az átigazolási szezont, látszik, hogy posztra és minőségre, nem pedig mennyiségre mentek.

Mostani ellenfelük a szlovák Szered csapata lesz, amelyik a szlovák Fortuna Liga gyengébb csapatai közé tartozik. Augusztus 9-én játsszák első meccsüket a bajnokságban, tehát ez lesz az utolsó felkészülési meccsük, a játékosok nem akarnak lesérülni, óvatosan fognak hozzáállni a mérkőzéshez. Az MTK-nak véget ért a nagyobb fizikai megterhelést okozó edzőtábor, most járnak a gyorsaság és technikai részletek megszerzésének fázisánál, sokkal jobban fognak mozogni. Én tehát hazai győzelmet várok.

MTK Budapest - SKF Sered: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp