A Grasshoppers számára létszükséglet lenne a győzelem, ha meg akarnák adni maguknak az esélyt a feljutásra. Jelenleg a Vaduz három ponttal megy előttük az osztályozós második helyért vívott harcban. Az utolsó három fordulóban történt valami a csapatnál, mivel két döntetlent játszottak, és egyszer ki is kaptak. Olybá tűnik, mintha a csapat nem akarna feljutni, és szándékosan szabotálná el a meccseket. Ráadásul ezek a mérkőzések gólzáporosra sikeredtek mindannyiszor. A védelem kész átjáróház lehet, és szerintem ezt ki kellene használni. Rendre adnak két-három gólos előnyt az ellenfélnek, aztán meg szaladnak az eredmény után. Nincs rálátásom a csapat belső viszonyaira, de valami probléma bizonyosan van, ha ilyen hektikus a csapat játéka, még egy-egy mérkőzés közben is.

A másik oldalon a Winthertur csúcsformába lendült. Mióta újraindult a szezon, minden mérkőzésükön lőttek legalább egy gólt. Ez bizony 12 mérkőzést jelent sorban, és az utolsó meccsieken pedig már párosával szerezték azokat. Akkor figyeltem fel a csapatra, amikor a Lausanne otthonából távoztak három ponttal. Ne felejtsük el, utóbbi csaapt vezeti toronymagasan a Challenge ligát, és jövőre biztosan elsőosztályú klub lesz, a legerősebb második ligás alakulat.

Nehéz elképzelnem, hogy pont a mostani mérkőzésen szakadna meg a Winthertur jó kis sorozata gólszerzésben. A Grasshoppers védelme darabokban, meccsek óta megkapják a 2-3 gólokat a Wintherturnál gyengébb csapatoktól is (Aarau, Wil, Kriens). Például a Kirens csapata 4 gólt lőtt nekik, majd egy hétre rá, négyet kapott a Wintherturtól. Én ezért arra szavazok, hogy mindkét csapat lőhet gólt.

Grasshopper - Winterthur: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp