A hétvégén kezdődött Merkantil Bank Liga második fordulójából két szürke eminenciás csatáját választottam tippemnek. A Budaörs-Siófok párosítás csapataiban közös, hogy mind a ketten vereséggel kezdték az új szezont. Ugyanakkor amíg a budaörsiek egy vállalható 1:0-ás vereséget szenvedtek a végső győzelemre is esélyes Debrecen otthonában, addig a Balaton partiakat a szombathelyiek oktatták saját pályájukon (1:5). Tippemet a párosítás közelmúltbeli eredményei és a vendégcsapat keretének nagymértékű változása ihlette.

Amiben biztosak lehetünk, egy teljesen más szemléletű Budaörsre számíthatunk a tatabányai Grosics Gyula Stadionban megrendezésre kerülő találkozón, mint láthattuk azt Debrecenben. Ott folyamatosan nyomás alatt volt Bognár György alakulata ezáltal védekezésre kényszerült. Most inkább a hazaiak dominanciájára számíthatunk majd. Az átigazolási szezonban inkább erősödött, mint gyengült a zöld-fehérek kerete, mert Horváth Roland, Sajbán Miklós vagy Petneházi Márk neve azért még mindig minőséget jelent a magyar másodosztály játékospiacán. Stieber András távozása azért érzékeny veszteség lehet számukra, de az Ő pótlását a szakmai stábnak meg kell tudni oldani. Bognár csapatai többször is bizonyították már a múltban, hogy eredményesen tudnak támadni és most egy jól "bejáratott" siófoki védelmen bizonyíthatják ezt.

Ráadásul a saját otthonában járatták be ezt a bizonyos védelmet a vendég szombathelyiek. Gál István vezetőedzőt nem is a vereség ténye kell hogy elkeserítse, hanem annak mértéke. Az addig rendben van, hogy összességében a sárga-kékeknél volt talán a legnagyobb játékosmozgás a szünetben. Az is rendben van, hogy első blikkre inkább gyengült a keret. Az is rendben van, hogy a zuhanyhíradó szerint az anyagiak sem ütik meg az előző évek szintjét. De ettől még nem muszáj mindjárt egy ötösbe belenézni hazai pályán. Mind az átlövések, mind a szélről bejövő labdák levédekezésével komoly gondjai voltak az új összetételű védelmüknek és ha nem lett volna egy Horváth Péterük még a becsületgólra sem futotta volna.

Várakozásom szerint mind a két csapat a javítás szándékával lép majd pályára. Ebből elvileg egy jó kis adok-kapok is kikerekedhetne. De megmondom őszintén én a hazai csapat támadószekciójában bízok leginkább, s bár túlzónak tűnhet elsőre az általam választott gólhatár, Ők egyedül is képesek lehetnek lehozni a tippem.

Budaörsi SC - Siófok: Gólok száma - Felett/alatt tipp