A regnáló bajnok Djurgardens kezd magára találni a bajnokságban, a felemás eredmények után zsinórban két győzelemmel már ostromolják a dobogót. A bajnokcsapat magja együtt maradt, egy nagy veszteséget szenvedtek el, a házi gólkirály (29 meccsen 15 gól) Mohamed Buya Turay visszatért a kölcsönszerződése után az anyaegyesületéhez. Helyette érkezett a Norrkoping csatára Holmberg, aki kezdi bontogatni a szárnyait, de azért annyi gólt még nem lőnek, mint tavaly. Cserébe sokat nem is kapnak, így megvan a balansz. Viszont a mai meccsen két fontos ember fog hiányozni eltiltás miatt a csapatból, a kezdő középhátvéd Berg és a kezdő védekező középpályás Karlstrom. Mindketten begyűjtötték a 4. sárga lapjukat a hétvégén, így ma pihennek, ami elég érzékeny veszteség a csapat számára, a védekezés a szokásosnál ingatagabb lesz.

A hazai csapat az Allsvenskan egyik idei újonca, akik nagyon jól kezdték az évet, a számok bűvöletében egy jó 4-4-4-es mérleggel állnak, hazai pályán pedig 3-2-1-et mutat a stat, a legelső meccset veszítették el a Göteborg ellen vezetésről egy hajrá góllal. Az utolsó 5 meccsen tehát veretlenek és nem ijednek meg a nagy csapatoktól sem, az Elfsborg és a Malmö otthonában is jók voltak egy döntetlenre. Eltiltott játékosuk nincs, sérültet sem találtam, az oldaluk nem túl informatív de a hétvégén a legjobb csapatukkal kezdtek, így most is hasonlót várok.

Ha arról van szó, a hazaiak az adok-kapokban is benne vannak, ráadásul nem volt még olyan hazai meccs, ahol gól nélkül maradtak volna idén. A vendégek a jelenlegi hiányzóikkal és a még nem tökéletesen pótolt gólvágójukkal nehezen jönnek ki jól ebből a helyzetből. Úgy gondolom a hazaiak folytatják a jó sorozatukat és ma sem kapnak ki hazai pályán.

Varbergs BoIS - Djurgårdens IF: Dupla esély - Dupla esély tipp