Nem szándékoztam írni mai meccsről, de nagyon megtetszett ez a találkozó. A mérkőzést Németországban, semleges pályán játsszák, tehát ebben egyik csapatnak sem lesz előnye. Olvastam, hogy a köztudatban 'Monchi derby'-ként emlegetik, mivel a Sevilla jelenlegi klubigazgatója korábban a Roma stábját erősítette hasonló pozícióban.

A Sevilla július 19-én játszotta az utolsó tétmérkőzését, azóta jelentős felkészülési meccset sem tudunk felsorakoztatni náluk. A keret átalakításába fogtak, a játékosok szerintem kissé leültek. Nézzük hátulról: Tomas Vaclik kapus sérült, helyette Yassine Bounou kezdhet. Ever Banega az Al-Shabab Riyadh csapatához igazolt, Sergio Reguilon pedig visszatért a Real Madridhoz. Nemanja Gudelj pozitív koronavírus-tesztet produkált, így ő is kihagyja a meccset, Fernando pedig sérült.

A másik oldalon a Roma augusztus 1-jén még a Juventus ellen meccselt, és nyert 3-1-re Torinóban. Sokkal jobban játékban van, mint a spanyol csapat. Tegnap megégett a Getafe is az Inter ellen hasonló körülmények között. Jordan Veretout eltiltott, Lorenzo Pellegrini és Antonio Mirante sérült. Chris Smalling kölcsönadása lejárt, visszatért a Manchester Unitedhez, vélhetően Federico Fazio helyettesíti a védelem tengelyében.

A kezdőcsapatok így alakulhatnak:

Sevilla: Bounou; Navas, Carlos, Kounde, Escudero; Torres, Fernando, Jordan; Suso, De Jong, Ocampos

Roma: Lopez; Mancini, Fazio, Kolarov; Peres, Cristante, Diawara, Spinazzola; Zaniolo, Mkhitaryan; Dzeko

Sokat gondolkodtam, hogy bepróbálom a Roma továbbjutást, mert játékban van a csapat, a formája felfelé ível, de aztán elvetettem ezt, mert a Sevillát soha nem szabad lebecsülni, különösen nem az Európa Ligában, 17 mérkőzés óta veretlenek. Inkább tartom valószínűnek, hogy mindkét csapat szerezhet gólt, a semleges pálya, a kiváló csatárok ezt sugallják nekem. A két védelemben vannak hiányzók (Vaclik – Smalling), a csatárok jó formában vannak, betalálhatnak.

Sevilla - Roma: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp