Végre Bajnokok Ligája, bár egyenlőre csak a 4 elmaradt mérkőzés kerül bepótolásra, de bőven találunk ínyencségeket, már péntek-szombaton is. Kezdésnek meg is kaptuk a nyolcaddöntők által legizgalmasabbnak beharangozott mérkőzést a City - Real-t. Bár az oda és vissza vágó között eltelt szinte félév, és az első meccs után már mindenki City továbbjutást borítékolt, most mégis rengeteg podcast, youtube csatorna Real feltámadást vár, és sokak szerint az idei BL kiírás egyik fő esélyese.

Úgy nézz ki, hogy kínkeserves spanyol bajnoki cím, egy olyan szezonban, ahol nem te nyered meg a bajnokságot, hanem az ellenfeleid bukják el a sorozatos pontvesztéseikkel, máris elég ahhoz, hogy sokak többet lássanak bele, mint ami. Bár kapott gólok tekintetében jelenleg elit szinten van a Real Madrid, bajnokságban bekapott 25 gól nagyon becsületre méltó, de a mindössze 70 lőtt gól véleményem szerint egy bajnoktól kevésnek mondható. Márpedig most ők vannak gólszerzésre rákényszerítve, ugyanis minimum két gólt kell szerezzenek minimum a ma esti találkozón. Eltiltása miatt ma a csapatkapitány, Ramos sem lehet ott a pályán, tavaly az Ajax ellen ez végzetes hibának bizonyult.

Pár szót hadd ejtsek a Manchester Cityről is, bár tét nélküli mérkőzéseket kellett nagyjából játszódjanak az újrakezdés után, nagyon sok nagy arányú győzelmet sikerült elérniük, aminek köszönhetően ismét 100 rúgott gól felett sikerült zárniuk az angol bajnokságot. Az Arsenal elleni Fa kupa elődöntő vereség bár beárnyékolhatja a szezon zárásukat, de az "mindössze" csak egy Fa kupa elődöntő volt, amiből már begyűjtött egy jó párat a City az elmúlt évek során, viszont BL serleget még nem sikerült "vásárolnia" az arab sejknek, és Guardiola Achilles-ínja is ez a kupa sorozat, ugyanis mindig egy aktuális top csapatnál tevékenykedett, s mégsem tudott az elmúlt évek során közel kerülni a BL megnyeréséhez.

Óvatos iramú mérkőzést várok, mivel a Real van lépéskényszerben, nem teheti meg hogy egyből ráront a Cityre, mert akkor lehet, hogy a 20. percig benyelnek 2-3 gólt s akkor lehúzhatják a rolót. Engem nem sikerült meggyőznie ennek a Realnak a megnyert bajnoki címmel se, City viszont annál inkább, sokkal jobb csapatnak tartom jelenleg, és ma is az ő győzelmüket várom. Azért DNB1-be játszom meg, mert ha sokáig döntetlen lesz az állás ráülhetnek az eredményre, ugyanis nekik az is továbbjutást jelent.

Manchester City - Real Madrid: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp